Пилотният епизод на очаквания сериал „Под купола”, създаден по едноименния роман на Стивън Кинг, вече беше излъчен по „CBS” и съдейки по отзивите (ние все още не сме го гледали) изглежда доста обещаващо. Интересът към пилота е бил доста голям – гледан е от 13,1 млн. души, което е най-големият летен дебют от 2007-а и „The Singing Bee” насам – и ако не се срути мега драстично (а засега не виждаме причина да се случи подобно нещо) в следващите няколко епизода, гарантирано ще видим и втори сезон.

Но както и да е, засега това са далечни неща, които ще обсъждаме като им дойде времето. Сега вижте два клипа, които ще се опитат да ви спечелят за сериала, ако разбира се, все още не сте решили да му дадете шанс. Става въпрос за едно триминутно превю, което лично за нас е най-добрата реклама до момента, както и за едно видео, в което Стивън Кинг споделя впечатленията си за сериала.

През един безоблачен октомврийски ден над градчето Честър Милс се спуска прозрачен и непробиваем купол и го откъсва от света. Появата му, наблюдавана от един от главните герои Дейл Барбара, е внезапна и неумолима. Човеците могат да докоснат преградата, без да пострадат, но електронните уреди се взривяват в близост до нея. В Честър Милс настъпва апокалипсис. Въздухът започва да се нажежава, а още по-бързо се нажежава политическата атмосфера. Хората, попаднали в капан и заплашени от гладна смърт, изпадат в паника и у тях изплува първичният стремеж за оцеляване… на всяка цена. Оформят се два лагера, предвождани от Дейл Барбара и „тарторът” в Честър Милс – Големия Джим Рени. За Рени куполът е само средство за установяване на пълен контрол. Дейл и Джулия, редакторка в местния вестник, организират съпротивата срещу него. Накратко, авторът отново се връща към темата за извечното противопоставяне на морала и либерализма срещу алчността, корупцията и фундаментализма.

Под купола” се продуцира от ТВ компанията на Стивън Спилбърг „Amblin Television”, а изпълнителни продуценти са Стивън Кинг, Брайън К. Вон и Нийл Баер, който е и така наречения „шоурънър”. Режисьор на първия епизод е Нилс Арден Оплев (шведския „Мъжете, които мразеха жените”), а ветеранът от „Изгубени” Джак Бендър ще се нагърби с част от другите серии. В ролите са Майк Вогъл, Дийн Норис, Рашел Лефевр, Джолийн Пурди, Никълъс Стронг, Брит Робъртсън, Натали Мартинес, Колин Форд и др.

Сериалът вече се върти по „CBS”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не лош пилотен епизод. Някои неща са различни от книгата, но смятам, че е за добре, защото тя има доста пропуски в историята, а и героите в нея са доста клиширани. Избора за някои от актьорите е малко дразнещ. Дийн Норис се справя супер в Breaking Bad, но като Биг Джим седи малко странно, защото е метър и седемдесет:) Сина му джуниър също ме разочарова, само седи и се хилоти малоумно. Въпреки това мисля, че има потенциал.

  2. Дразнеща игра от половината от актьорите, като изключим сцената с разполовената крава и сплескащият се камион, останалото не ме впечатли особено. И все пак ще се следи.