Общо взето, игралните версии на „Смърфовете” поругават всичко, което си пазим като скъп спомен от чудните съботни сутрини, които прекарвахме с малките сини човечета и предаването „Добро утро”, но осъзнаваме, че тези филми не са за нас, а за най-малките (които не търсят в един филм, това което и ние), затова имаме нещо като традиция да представяме трейлърите без излишен коментар. Същото ще направим и с най-новия трейлър на „Смърфовете 2”.

В продължението на хибридната игрална и анимационна семейна комедия „Смърфовете”, злият магьосник Гаргамел създава две нови пакостливи смърфоподобни същества, наречени Калпазаните – чрез тях той се надява да открадне магическия смърфски еликсир. Когато разбира, че само истински смърф може да му даде това, което иска, и единствено тайното заклинание на Смърфиета може да превърне Калпазаните в истински смърфове, Гаргамел отвлича Смърфиета и я отвежда в Париж, където вече си е спечелил славата на велик магьосник.

Сега всичко зависи от Татко Смърф, Несръчко, Мърморко и останалите смърфове, които трябва да открият приятелите си – човеците Патрик и Грейс Уинслоу, и всички заедно да я спасят. Смърфиета винаги е смятала, че е по-различна от останалите смърфове и намира за интересна новата си връзката с Калпазаните Лепка и Шматко. Ще я убедят ли останалите смърфове, че тяхната любов към нея е „истински синя”?

Режисьор на „Смърфовете 2” е Ража Госнел („Скуби Ду”, „Смърфовете” и „Beverly Hills Chihuahua”), а в ролите ще видим и ще чуем Ханк Азария, Нийл Патрик Харис, Джайма Мейс, Антон Йелчин, Алан Къминг, Джонатан Уинтърс, Кейти Пери, Джордж Лопес и Джон Оливър.

Премиерата е 16 август 2013.

Искаме да се възползваме от случая, да ви представим и информация за предстоящия (втори поред) Световен ден на Смърфовете, който ще се проведе утре 22 юни в Софийската градска градина. Ето официалното прессъобщение.

София отбелязва Световния ден на Смърфовете на 22 юни в Градската градина

Световният ден на Смърфовете бързо се превръща в традиция и в България

Забавната игра „Не се сърди, Смърфче“ е българското участие в Световния ден на Смърфовете, който се провежда едновременно в цял  свят с цел утвърждаване на добрите идеали: приятелство, семейни ценности, доброта, честност, намерили място във филмите за малките сини геройчета. Това лято излиза вторият игрален филм „Смърфовете 2“, озвучен на български език. В игрите „Не се сърди, Смърфче“, които ще се проведат на 22 юни от 11:00 часа пред Градската градина свои смърфоотбори ще смърформират българските актьори, озвучили филма: Робин Кафалиев, Наката и Дачко от предаването по bTV„Аламинут“ и Поли Генова, с чийто глас говори Смърфиета. Освен тях ще има отбори на световните партньори Макдоналдс, Шлайх, на талантливите млади изпълнители от „Гласът на България“, продукция на bTVи деца от детски градини в София. Отбелязването на Световния ден на Смърфовете пред знакови сгради в столицата е в партньорство със Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Всички участници ще бъдат с фланелки Смърфовете 2. Всеки от тях ще си тръгне с подарък, а за победителите от игрите „Не се сърди, Смъфче“ ще има специални награди. Кадри от събитието ще влязат в интерактивна смърфокарта, съставена от снимки от цял свят, посветени на Световния ден на Смърфовете, а световните медии ще покажат репортаж от териториите с най-интересни идеи за отбелязване на празника на Пейо.

В игрите „Не се сърди, Смърфче“ могат да се включат и малки и големи фенове, дошли на място пред Градската градина, като се запишат за участие в отборите или подкрепят самите участници. За гостите на събитието организаторите от Александра филмс, дистрибутор на филма, са предвидили и смърфокриеница – на различни тайни места в Градската градина 15-сантиметрови смърфчета ще се крият от любопитните погледи. По даден сигнал ще започне „смърфотършуване“ и който намери смърфче, остава си за него.

Отбор в игрите „Не се сърди, Смърфче“ ще имат и деца с онкохематологични заболявания, като сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ ще подарява по една ръчно изработена и оцветена фигурка на всеки гост, дарил сума за изграждане на Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Заповядайте на 22 юни, от 11.00 часа в Градската градина в София, на площадката срещу Националната художествена галерия, за да се забавляваме заедно и да отбележим „Световния ден на Смърфовете“.

Забавната анимация „Смърфовете 2“ тръгва по екраните в България на 16 август, озвучена на български език.

Медиен партньор: bTV Media Group.

Световния ден на Смърфовете

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *