The Daily Mail представиха първия ни неофициален поглед към един от най-очакваните филми за следващата година – „Birdman” на Алехандро Гонзалес Иняриту. С филмография, включваща заглавия като „Amores perros”, „21 грама”, „Вавилон” и „Бютифул”, принципно всеки следващ филм на Иняриту автоматично би влизал в категорията „очаквани”, но в случая с „Birdman” имаме и няколко допълнителни фактора.

Първо, става въпрос за комедия – всички предишни филми на Иняриту са изключително депресиращи драми и ще е доста интересно да го видим да работи с друг жанр – второ, сюжетът на филма е повече от любопитен и трето, но не на последно място, актьорският състав е впечатляващ и по прекрасен („мета”) начин допълва историята.

В случай, че сте пропуснали предишните ни новини, свързани с проекта, „Birdman” разказва за актьор (Майкъл Кийтън), който е преследван от образа си на супер-герой (ролята, което го е направила известен) и е на път да изгуби здравия си разум, опитвайки се да се върне в светлините на прожекторите с роля в пиеса на Бродуей, жонглирайки между семейството и кариерата.

Първоначално смятахме, че „преследван от образа си на супер-герой” има метафорично значение – знаете как е, правиш една роля и от тук насетне не можеш да се измъкнеш от сянката ѝ (гледаме към теб Марк Хамил), но съдейки по първите снимки от снимачната площадка, значението изглежда е съвсем буквално. Вижте.

Birdman - Майкъл Кийтън

Изглежда изключително любопитно. Нямаме търпение да научим повече подробности.

Режисьор на „Birdman” е Алехандро Гонзалес Иняриту, а в ролите са Майкъл Кийтън, Едуард Нортън, Ема Стоун, Наоми Уотс, Зак Галифанакис, Андреа Райсбъроу, Ейми Райън и др.

Премиерата е предвидена за 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. чак пък най-очакван. Като му гледам костюма ала Черния лебед направо завивам на завоя, нищо че е Иняриту

  2. @фдфд
    Един от най-очакваните. И какво взимаш завоя, като не знаеш какъв е контекста на костюма?

    @ttt
    Абсолютно! 🙂