Кейт Бланшет

Не сме сигурни кой аспект ни харесва най-много в очертаващия се доста интересен „Blackbird” на Дейвид Мамет с Кейт Бланшет – дали е екипът, който е обещаващ и пред и зад камерата, дали е историята, която се върти около „JFK конспирация”, или може би е фактът, че описват проекта като „Hitchcockian nailbiter”.

Blackbird” разказва за жена на име Джанет, която заминава за Лос Анжелис за погребението на дядо си и там разбира, че в качеството си на холивудски експерт по специални визуални ефекти, той е работил и за тайни правителствени операции. С развитието на историята тайните на дядо й се превръщат в заплаха за Джанет и тя е принудена да разкрие всичко, което може, за човека, посветил живота си да превърне илюзията в реалност.

Сигурни сме, че споменаването на Кенеди не е спойлър, но определено го няма в официалния синопсис, който щеше да звучи доста по-загадъчно, ако не подозирахме за коя „илюзия” става дума. Честно казано, никак не си падаме по теории на конспирациите в реалността, но колкото се дразним на разни олигофрени, които гледали нещо в нета или някой им казал някоя тъпотия в бара, и изведнъж знаят какво се е случило по повод всяко по-голямо световно събитие, толкова си падаме по конспирации на кино, така че „Blackbird” ни звучи доста интересно.

Важно е обаче филмът да не се бърка с другия Кенеди проект, който се готви в момента, „Parkland”, в който Питър Ландесман режисира Зак Ефрон, Пол Джамати, Били Боб Торнтън, Джаки Уийвър, Марша Гей Хардън, Рон Ливингстън, Джеймс Бадж Дейл, Колин Ханкс и Джаки Ърл Хейли. „Parkland” разказва за събитията в болницата, където Кенеди умира на 22 ноември 1963, и се очаква по кината някъде около 50-годишнината от смъртта му.

Засега не е ясно кога ще видим „Blackbird”, нито дори кога точно започват снимките, но знаем, че част от тях поне ще се проведат в Австралия, където продукцията ще се възползва от данъчните облекчения. Предполагаме, че съвсем скоро ще има още кастинг новини, така че очаквайте подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не сам, че ще имат данъчни облекчения, ами може и директно да ги субсидират. Поне с „Хобит“ в НЗ беше така. Малко са им милионите, та за тва държавите се надпреварват пари да им дават.
    п.п
    Не изпадайте в крайност срещу конспирациите. Има разлика между езотерични-илюминатски дивотии и… свалянето на Алиенде от ЦРУ, например.