Джон Ву

Един дълго подготвян проект е на път да се реализира: Джон Ву не се е отказал от амбицията си да снима историята за група герои от Втората световна война. „Flying Tigers” разказва за американски пилоти, които доброволно се присъединяват към китайските военновъздушни сили, включват се в отбранителната линия срещу японската инвазия и играят важна роля в началото на войната.

Естествено и очаквано, Ву действа с размах – помните „Червените скали”, нали? Там бюджетът е около 80 милиона долара, а времетраенето на китайската версия – почти 300 минути (които си струваха, до последната!). Когато преди няколко години се заговори за „Flying Tigers”, Ву имаше желание да привлече Лиъм Нийсън към проекта; коментираше се снимане за IMAX. Очаква се филмът да бъде разпространен в Китай в две части, а в останалите държави ще бъде предложен като телевизионна поредица с продължителност 6 часа.

Принципно снимките трябва да започнат в началото на 2014 година – дотогава има още доста време за доизясняване на идеи и подробности. Продуценти са Cyrte Investments и China Film Group (CFG), които смятат бъдещия филм за един от най-важните си проекти в последните години. Изпълнителният директор на Cyrte Investments Франк Ботман сравнява героичната история с „Band of Brothers” и „Спасяването на редник Райън”, а самият Ву обръща внимание на значимостта на историята, която разказва за „смелостта, приятелството и страхотния дух, които свързват китайските и американските пилоти”. Та значи, ще летим в небето на Китай с помощта на Джон Ву!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *