Джеймс Франко

Обнадеждаваща за всички фенове на нестандартните решения е информацията, според която Вим Вендерс ще присъедини свръхзаетия Джеймс Франко към проекта си „Every Thing Will Be Fine”. За филма ви споменахме точно преди година, но прогнозите за приключването и показването му на Берлинале 2013 очевидно не се сбъднаха. Ние като големи почитатели на Вендерс (помните феерията на „Пина” на 3D?) и като хора, които уважаваме амбициите и разностранните интереси на Франко, сме доволни – най-вероятно от съучастието ще излезе нещо любопитно. Защото – сюжетът е интересно-драматичен И филмът ще бъде триизмерен.

Франко ще влезе в ролята на писател, който за зла участ става причина за инцидент, в който загива едно дете. Историята на „Every Thing Will Be Fine” проследява следващите 12 години от живота на твореца, в които той изследва последствията от травматичното преживяване върху себе си и върху майката на детето. Според първоначалните идеи актрисата-режисьор Сара Поли трябваше да бъде един от ангажираните творци във филма, и тъй като не се споменава за „отпадането й”, може да заподозрем, че тя ще бъде в ролята на майката.

Според думите на Вендерс филмът предтавлява:

„история за вина и прошка, как да приемеш нещата, които не могат да бъдат променени. Норвежкият писател Бьорн Олаф Йоханесен е написал сценария като имаше предвид амбицията да я заснемем в 3D вариант и аз съм убеден, че нетрадиционната за драма визия определено ще повлияе върху разказването – и възприемането на тази интимна история.”

Този път няма да се ангажираме с прогнозни хронологични изказвания за премиерата на филма: когато се заснеме – тогава; когато го покажат – тогава! Това не значи, че няма да следим развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *