Само преди три дни видяхме първата (международна) реклама на „Rush” на Рон Хауърд, а ето че вече имаме и нов щатски трейлър. Той е значително по-дълъг и по-драматичен и като за американци, има една идея повечко патос. Освен това предлага и нещо, което ни липсваше в предната реклама, а именно поглед към героинята на Оливия Уайлд, която тук е удостоена дори и с реплики.

Още веднъж, в трейлъра има една идея повече патос, отколкото е по вкуса ни, но както казахме и миналия път, историята на съревнованието между Лауда и Хънт ни е изключително любопитна, харесва ни това, което виждаме, а и имаме доверие на Хауърд (при все залитанията му с екранизациите на Дан Браун и помията „Да кажа или да не кажа?”), така че очакваме филма с голям интерес.

За финал, вижте няколко нови снимки и хвърлете едно око на официалния синопсис.

Rush” е впечатляваща възстановка на безмилостното съперничество за трофея на Формула 1 през 70-те години на ХХ век между чаровния английски красавец и плейбой Джеймс Хънт (Крис Хемсуърт ) и дисциплинирания, методичен австриец и брилянтен професионалист Ники Лауда (Даниел Брюл). Филмът проследява двамата състезатели на пистата и в личния им живот, разкривайки тяхната страст, изправяща ги пред връхната точка на физическите и психическите им възможности, където всяка грешка може да коства живота им.

Режисьор на „Rush” е Рон Хауърд, сценарият е дело на двукратно номинирания за „Оскар” Питър Морган („Кралицата”, „Фрост/Никсън”), а в ролите ще видим Крис Хемсуърт, Даниел Брюл, Оливия Уайлд, Александра Мария Лара, Натали Дормър, Крисчън МакКей и др.

Премиерата е 20 септември 2013 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Надявам се да не се съсредоточат прекалено много върху Хънт, който е всичко друго, но не и легенда, особено ако ще се сравнява с Лауда. Но понеже ще го играе Тор, нали…

 2. Формулата има къде къде по легендарни съперничества- достатъчно е да споменем Сена и Прост. Едва ли има пилот от Ф1 с харизмата на бразилеца. И драматичните моменти там са точно като за филм, че дори и преди смъртта си, Прост е на Имола и Сена казва по радиото, че французина му липсва на пистата.

 3. Определено съперничествата във Формула 1 са страшно много и все интересни дори за екранизация и което и да се избере няма да се сбърка. Надявам се да си струва този филм. 🙂

 4. Трудно ми е да си представя актьор, който може да изиграе личност като Аертон Сена правдоподобно… а и документалния е отскоро, така че едва ли скоро ще видим игрален филм за него 🙁 но пък ако този е успешен знае ли човек…

 5. Кого го бръсне за Хънт? В историята на Ф1 има само едно паметно единоборство, което надминава границите на човешкото разбиране, защото наистина се води на живот и смърт. Това е битката между Аертон Сена и Алън Прост. А Сена е велик – такива вече няма. Нито на пистата, нито извън нея.

  Шумахер при новината, че се е изравнил по брой победи със Сена:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EOQjYCwgLdE

  Този филм ще е гнусен и се надявам да бъде наказан от зрителите. Захаросан и плосък каст, жалък патос, изнасилена ретро визия, която в същото време е пресолена с пс ефекти. Само не знам сценаристът на „Фрост/Никсън“ се е навил за тая…