Тим Бъртън ще режисира „Big Eyes” с Кристоф Валц и Ейми Адамс

Защо беше нужно да мине повече от година, преди да се чуе отново за проекта на Бъртън „Big Eyes”? Нека да преговорим – идеята зрее от шест-седем години в сценарно-ангажираните мозъци на Скот Александър и Лари Каразевски, за които „Big Eyes” щеше да бъде режисьорски дебют, чичо Тим се беше цанил за продуцент, а вече сме споделяли информация за ангажираността на Райън Рейнолдс и Рийз Уидърспуун като изпълнители на главните роли.

Нещата вече са променени – Тим Бъртън е решил да се заеме с режисурата, а продуцирането се прехвърля в опитните лапи на The Weinstein Company. И още един, много важен акцент – актьорите, на които ще бъдат поверени главните роли в биографичната история за артистичното семейство Уолтър и Маргарет Кийн, са номинираната за Оскар Ейми Адамс и двукратният носител на Оскар Кристоф Валц.

Няма да крием пристрастията си – абсолютно всеки проект, в който се споменава мистър Валц, светкавично попада в центъра на фокуса на всичките ни обективи, лупи и наблюдателни уреди, за да регистрираме нужните подробности! В този случай вниманието още повече се изостря заради другия ни стар любимец Бъртън, като акцентът тук е върху определението „стар” – изхабява ли се, или така ни се струва? Защото „Тъмни сенки” и „Франкенуини”… не бяха това, което очаквахме. Той не е изоставил работата си по продължението на Бийтълджус, както и новия прочит на „Пинокио”, с Робърт Дауни-син в главната роля, но може би „Big Eyes” ще ги изпревари, защото се говори за снимки през тази пролет. Логично – ако продуцентите и режисьорът искат да се възползват от актьорските имена, които са „на гребена на вълната”, именно сега е моментът!

Ето отново малко детайли по сюжета – Уолтър Кийн се сдобива със завидна популярност в средата на миналото столетие благодарение на картините си, в които всяко живо същество е изобразено с неестествено големи очи. Те наподобяват комбинация между манга, рисунки за деца и поп-арт, създаван за възпитаване на младежта в разцвета на соца. Но съпругата на Кийн Маргарет решава, че е време да се разведат – и тогава гръмва големият скандал, защото се оказва, че картините са рисувани от нея!

Според сценаристите на „Big Eyes”, героинята е „прекалено емоционална, благоприлична, нужно е пребори своята уязвимост и да се научи да се бори за правата си”. Уолтър Кийн пък е описан като „страхотен душа-човек и истински антигерой – чаровен, забавен, опасен и малко луд”. Искрено вярваме в Ейми Адамс и Кристоф Валц и много ще се радваме да ги видим в тези роли. Ако междувременно не се случи някоя друга „рокада”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *