Рейнолдс и Уидърспуун

Като се чуе „филм с биографични елементи” – и лесно заставаме нащрек. Защото има толкова много места,където може да се стъпи накриво при пресъздаването на реална история. Като чуем обаче Тим Бъртън – дори и когато е част от продуцентския екип, обикновено въздъхваме облекчено, защото колкото и да е шантаво-невъздържан в артистичните си пориви, той избира правилните проекти.

И в този случай е решил да се довери на Скот Александър и Лари Каразевски, които са работили с него по „Ед Ууд” – в новия проект, за който става дума, двамата ще са и сценаристи, и режисьори. А след като Кейт Хъдсън отпадна като опция за актьорско упражнение, е време и да споделим най-обнадеждаващата част от новината: Райън Рейнолдс и Рийз Уидърспуун ще влязат в главните роли на историята, озаглавена „Big Eyes”.

Филмът е посветен на Уолтър и Маргарет Кийн – съпругът е художник, сдобил се със завидна популярност в средата на миналото столетие. Картините наподобяват комбинация между манга, рисунки за деца и поп-арт, създаван за възпитаване на младежта в разцвета на соца, като най-характерния и отчетлив елемент са голееемите очи на всяко живо същество, попаднало под четката на твореца – било то дете, коте, куче… Честно казано, платната си изглеждат като стопроцентов кич – реални представители на това артистично течение през 50-те и 60-те години на 20 век.

Обаче в един момент семейството се развежда и тогава гръмва големият скандал, защото се оказва, че картините са рисувани от Маргарет! Както я описват авторите на филма, героинята е „прекалено емоционална, благоприлична, нужно е пребори своята уязвимост и да се научи да се бори за правата си”. Уидърспуун може и да успее да се облече с тези характеристики – виждали сме я в най-различно амплоа. Но все пак май най-много ни кефи възможността да видим другия Райън отново в стойностен филм (като „Деветките”, „Теория на хаоса”, „Пеперуди в градината”) – според авторите, героят му Уолтър е „страхотен душа-човек и истински антигерой – чаровен, забавен, опасен и малко луд”.

Искаме го – веднага! Двамата актьори имат сравнително натоварен график, както и дуета сценарни режисьори, които явно са се справили с подготовката до момента, защото се очаква снимките на „Big Eyes” да започнат през пролетта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. В заглавието преди „продуциран“ сте пропуснали една запетая 😉

  Иначе Раян трябва да направи Deadpool и да се пенсионира. Word.

 2. Дринов, не така! 😀

  http://geektyrant.com/news/2012/1/19/deadpool-movie-starting-production-with-ryan-reynolds-this-y.html

  http://geektyrant.com/news/2012/1/13/test-footage-has-been-shot-for-deadpool-movie.html

  Въпросът е да се следва 1:1 бруталния R rated сценарий на пичовете от Зомбиленд и всичко ще стане зверско. Пък и Тим Милър (режисьорът на DP) е виновният за безумния opening на The Girl with the Dragon Tattoo.

 3. Това е заради линковете!

  За другото знаеш, че тези новини нищо не означават. Такива сме виждали хиляди. Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против Рейнолдс, нека си го играе момчето, просто ме мъчи такова шесто чувство. От друга страна, може да си е обсебил героя както Джакман Върколака и да не го правят без него. 🙂