Роман Полански е режисьор, който няма нужда от абсолютно никакво представяне – легенда в съвременното кино, всеки негов филм е събитие и празник за любителите на кино изкуството. Затова, съвсем в реда на нещата, очакваме с огромен интерес и нетърпение най-новия му филм „Venus In Fur”, който ще се състезава за „Златната палма” на тазгодишния фестивал в Кан.

След страхотния „Carnage”, който имахме възможност да видим на голям екран на миналия „So Independent”, Полански, така да се каже, остава на „театралната сцена”. „Venus In Fur” е базиран на пиесата на Дейвид Айвс и разказва за режисьор, който е потънал в търсенето на актриса за главната роля в най-новата му постановка – адаптация на романа на Леополд Фон Захер-Мазох „Венера с кожените дрехи” (от него тръгва понятието мазохизъм). Буквално в последната минута пред режисьора се разкрива актриса  („нов талант”), която е точно обраното на всичко, което е търсил – отчаяна, груба и вечно оплакваща се, но в следващите няколко часа, тя подчинява режисьора, точно както е в романа.

Не знаем за вас, но на нас това ни звучи адски интересно, особено в комбинация с Полански, пък и не сме гледали нито една от предишните интерпретации на известния роман на Мазох.

Вижте първата снимка от филма и стискахте палци за трейлър, както и за самия филм, разбира се.

„Venus In Fur” на Полански

Режисьор на „Venus In Fur” е Роман Полански, а в ролите са Еманюел Сание (каква изненада – между другото едно от малкото неща, които ни дразнят в Полански, е, че редовно пробутва жена си, която по нашето скромно мнение нито е чак толкова хубава, нито я бива чак толкова много) и Матийо Амалрик.

Премиерата е на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *