Зак Снайдър

Deadline и Heat Vision съобщават, че Зак Снайдър („Зората на мъртвите”, „300”, „Пазителите”) официално е бил избран за режисьор на подготвяния от Кристофър Нолан „reboot” на Супермен – за момента озаглавен „The Man of Steel”.

Този избор не идва като абсолютна изненада, тъй като името на Снайдър присъстваше в списъка от режисьори обсъждани от студиото и Нолан – включващ имената на Тони Скот, Мат Рийвс, Дънкан Джоунс и Джонатан Либесман – но лично за нас той беше един от най-малко вероятните. Не за друго, а поради факта, че стилът му тотално се различава от идеята ни за Супермен.

Супермен

Сега обаче, след като този избор стана факт, сме доволни, че Снайдър ще е човекът, който ще се заеме с тази тежка задача. До момента харесваме всичките му филми, които сме имали щастието да гледаме – „Зората на мъртвите” беше един от най-приличните хорър римейки от последните няколко години, „300” е едно истинско визуално вълшебство и от любимия ни вид „железен млат и кървав топор”, а „Пазителите” присъства в личната ни класация за най-добрите филми на десетилетието – и сме напълно убедени, че той има какво да предложи на проекта. Особено що се касае до екшън, който най-много липсваше в последния опит на Брайън Сингър да възроди легендарния супергерой в „Супермен се завръща” – филм, който въпреки всичко ние доста харесваме и го намираме по-добър от 90% от комиксовите екранизации, включително и от прехвалените „Спайдърмен”-и.

В момента Снайдър раздава интервюта наляво и надясно и нещата, които излизат от устата му звучат като щастливо бръщолевене на детенце по Коледа, но ние напълно го разбираме. Ето само едно цитатче, само колкото да чуем какво има да каже лично той за Супермен.

„Още е рано, но мога да ви кажа, че това, което Дейвид и Крис са свършили с историята до момента, определено ми дава добра възможност да му създам модерно усещане. Винаги съм смятал, че той е страхотен. Завършвам „Sucker Punch” и започвам веднага.”

За момента почти нищо не се знае за сценария на филма, освен че Дейвид Гойър го довършва – да ви кажем честно, на няколко пъти имахме кошмари, че той е човекът, който се заема с режисурата на филма, но това е една друга тема – а вече се носят слухове, че самият генерал Зод ще бъде централният злодей във филма. Разбира се, това все още са си само слухове, но като големи фенове на Зод, няма как да не отбележим тази възможност, колкото и минимална да е тя. Ако ви е интересно, можете да прочетете анализа на Slashfilm по темата – определено има интересни неща.

Брендън Раут

Сега обаче, остава най-важният избор, кой ще носи червеното си бельо върху дрехите? Или иначе казано, кой ще бъде Супермен? Избор, който реално погледнато може да обрече филма. Идеята Брендън Раут да се завърне ни харесва, но силно се съмняваме, че е възможно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гаврата продължава. Откога опорочаването на комикси се превърна в професия, бахго в шибанацията… :/

  2. Егати, вярно, че в началото на проекта се спекулираше с евентуалното завръщане на Раут… Хаха, винаги е забавно да се ровиш из стари новини. 😀