Гледам го отново и отново – трейлърът е страхотен! Истински Баз! И при все че май няма нови кадри, третата вариация на тема „ще пропуснете Много, ако не видите този филм!” отново е виртуозна. Което просто доказва максимата, че добрият режисьор трябва да е Бог в монтажа. Там се случва истинската магия – вижте!

Нито за миг не помръква блясъкът на очакването. Джоуел Еджъртън успява да събуди любопитство към образа си – което е отлично постижение; Тоби Магуайър продължава да присъства (само) в безлична, хроникьорска роля; великодушно ще пропусна коментар по адрес на Кери Мълиган (дано да опровергае очакванията ми!), но няма как да не забележа, че Лео влага повечко от себе си – такъв, какъвто го познаваме от образите му в „Джанго” и „Shutter Island”. Прекомерен гняв, неподобаваща ожесточеност – това, да си призная, не го очаквах – и защото не го предполага литературния материал (по далечни, но все пак живи спомени), и защото сравнението с Редфорд в това отношение… не е в полза на ДиКаприо. Все пак изводите ще бъдат финализирани през май – на 10 отвъд Океана, седмица по-късно – в Кан, надяваме се по същото време – и по нашите географски ширини.

О, и още нещо – като върл почитател на ерата на джаза нямам нищо, ама нищо против прекрасния избор на саундтрак, който за пореден път демонстрира майсторът Лурман! Изпълнителен продуцент – Jay-Z, акценти от Beyoncé, André 3000, Lana Del Rey, Florence + The Machine – защо не?! Звучи… зашеметяващо и най-важното – модерно и привлекателно! И не сте забравили, че феерията ще бъде триизмерна, нали?

Великият Гетсби - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. чакам Лео с отворени обятия. велик е тоя човек, кефи ме как си подбира филмите.

  2. Нещо се разсейваш май, Касабов – и другите трейлъри на този филм са вдъхновяващи 🙂 Не само този… 8)

  3. Бях се леко обезкуражил тия дни. Не обичам 3D и твърде много CGI. Но пък историята е велика, актьорите са прекрасни, колко може да се осерат? ;р Пък и режисьорът си има опит с кича. ;р