След плаката и снимките от края на миналия месец, ред е и на нов трейлър на магическия „heist” трилър на Луи Летрие „Now You See Me”, който въпреки привидно сложната си история – филмът разказва за група илюзионисти, наречени „Четиримата конника”, които по време на високотехнологичните си шоу програми, сякаш по магически път, извършват серия обири на банки и корумпирани бизнес лидери – се очертава като един от най-приятните и неангажиращи филми на лятото. Или поне с такова впечатление оставаме от рекламите до момента, включително и от най-новия трейлър. Вижте.

Все още не сме сигурни дали тук има „фантастичен” елемент както в „Престиж” или всичко ще е високо технологични „дим и огледала”. Надяваме се това да не ни стане ясно чак до премиерата на самия филм – искаме да има нещо, което не знаем и е отвъд стандартния въпрос във всички подобни трилъри „как и защо”.

Ето, за пореден път, и пълния официален синопсис.

„Четиримата конника” са страхотна група илюзионисти, начело с чаровния Атлас (Джеси Айзенбърг), които изпълняват високотехнологични магически номера – удивяват зрителите си с обир на банка, която се намира на друг континент, след това разобличават чиновник с престъпно минало и буквално преливат неговите милиони в банкови сметки на хора от публиката.

Агентът на ФБР Дилън (Марк Ръфало) е решил да се справи веднъж завинаги с магьосниците – да ги накара да си платят за престъпленията и да предотврати поредния им, още по-дързък обир. Междувременно той е принуден да работи с детектива от Интерпол Алма (Мелани Лоран), към която изпитва инстинктивно подозрение. В отчаянието си Дилън се обръща за помощ към Тадеуш (Морган Фрийман) – прочут разобличител на фокуси, който твърди, че обирите се извършват с помощта на дегизировка и видео трикове. А би ли могло наистина да съществува… магия?

Докато напрежението расте и светът очаква поредния удар на „Конниците”, Дилън и Алма се надпреварват в търсене на отговор. Скоро става болезнено ясно, че да си с една стъпка пред майсторите на илюзията е просто невъзможно – този стремеж си остава извън способностите на който и да било мъж… или жена.

Режисьор на филма е Луи Летрие („Транспортер”, „Сблъсъкът на титаните”, „Невероятният Хълк”). В ролите са Джеси Айзенбърг, Уди Харълсън, Марк Ръфало, Айла Фишър, Мелани Лоран, Майкъл Кейн, Морган Фрийман, Дейв Франко и др.

Премиерата е 7 юни 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Е тва е ясно. Не тях конкретно имах предвид.
    В игралния имаме Four Horsemen, които крадад откраднатото, от банкери и дуги мошеници и го връщат на обикновенните хора. Вторият случай е документалн филм за финансовата(най-вече) политиката преди, по време и след кризата 2007/2008, който се казва Four Horsemen. Имат сходни социални послания и еднаква… „ключова дума“. Някаква такава асоциация ми се получи.
    Както и да е, филмът изглежда добре и лятото май ще е добро.

  2. Може, но искам първо да видя какъв ще е основният момент във филма, не ми се вярва да правят всичко само от робинхудкси подбуди. 🙂