Дел Торо

Гийермо дел Торо е един от любимите ни режисьори, работещи днес, и се опитваме да следим всичките му проекти внимателно, но напоследък това се оказва просто невъзможно. Той не се е спрял и има поне десетина проекта, по които работи или като режисьор, или като сценарист, или като продуцент (или някоя комбинация от трите). И всичко това преди „Pacific Rim” да е излязъл по кината… Но сега за момент ще игнорираме големия екран и отново ще обърнем внимание на планираните му ТВ изяви – докато все още се подготвя „The Strain” (снимките на пилота трябва да започнат септември), Дел Торо вече обмисля и следващия си сериал.

Monster” е екранизация на едноименната манга на Наоки Урасава и е част от сътрудничеството на Дел Торо и НВО. Оригиналът е 18 отделни части, но засега не е ясно дали това ще се отрази на броя на ТВ сериите. Знаем единствено, че по сериала се работи и основната история е дело на Дел Торо и Стивън Томпсън. Томпсън ще напише сценария на пилота, чийто режисьор ще е Дел Торо и оттам нататък, ако сериалът действително просъществува, не е ясно точно колко ще е замесен в следващите епизоди.

Историята на „Monster” проследява лекар, който рискува репутацията и кариерата си, за да спаси младо момче, без да подозира, че това момче ще порасне и ще се превърне в ужасяващ психопат. Първоначално е имало идея да се направи пълнометражен филм (с подкрепата на „New Line”), но това се оказало невъзможно. Според слуховете, Дел Торо доста дълго време е убеждавал Урасава, че екранизацията ще е в добри ръце, и се правят сравнения с модела, по който Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс са убедили Джордж Р. Р. Мартин, че няма да съсипят „Песен за огън и лед”.

Дали „Monster” ще може да се сравнява с „Игра на тронове” по каквито и да е показатели и дали въобще ще просъществува отвъд планирания пилот, тепърва ще разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Шапка свалям за желаниет на Дел Торо да твори, но надали ще стигнат нивото на анимето. За мангата пък да не говорим.

    Отделно факта, че сюжетът в „Monster“ се разпрострира в някакви гигантски мащаби, би спънал който и да е здравомислещ продуцент. Троновете естествено са изключение от това правило, но и там нещата не са кой знае какво цветенце.

  2. Една трета от епизодите в анимето бяха излишни така или иначе. Историята е страхотна и с малко авторски врътки може да се получи изключително интересно.

  3. Доколкото знам, HBO ca дали пас на проекта и засега нещата са в development hell… което е наистина жалко, тъй като комиксът е адски добър и би могъл да се превърне в чудесен сериал.