„The Strain” на Гийермо дел Торо става сериал

Колкото и да се опитва човек, няма как да изгледа всичко, което иска, а още по-малко да изчете всичко, което му се стори интересно или обещаващо. Ето например, „The Strain” на Гийермо дел Торо и Чък Хоган – трилогия, позната у нас като „Напаст”, чийто първи роман е „Зараза”, последван от „Падението”. Първата книга излиза 2009, после е издадена и в България, по един или друг начин е стигнала до нас, а сега си седи на рафтчето в библиотеката и търпеливо си чака реда, който уви, все още не е дошъл. Просто няма време за всичко.

Всъщност Дел Торо е планирал „The Strain” не като роман, а ТВ сериал, но навремето не е успял да намери заинтересовани продуценти. Затова решил, заедно с помощта на Чък Хоган, да развие идеята си в писмена форма и според слуховете веднага след издаването на първия роман, няколко телевизии изведнъж проявили интерес – твърди се, че тогава Дел Торо им казал да си гледат работата, за да могат с Хоган да довършат книгите си без чуждо влияние.

Но сега явно е дошло времето за ТВ екранизация и този път в помощ на Гийермо ще е Карлтън Кюз, един от отговорните/виновните за „Изгубени”. Ето какво казва Дел Торо:

„След като излезе и третата книга се върнахме към всяка телевизия, която беше проявила интерес. FX се оказаха най-подходящи и се съгласиха с идеята да е сериал със затворен край. Искаме да следваме книгите плътно и вместо отворен край да имаме 3 до максимално 5 сезона.”

Значи няма да е съвсем като „Изгубени” и дори може – още в самото начало – да има ясна идея за развитие и завършване.

Честно казано, нямаме търпение да видим вампирите на Дел Торо, особено вампири, които самият той е замислил, а не предаването на щафетата „Блейд 2”. Разбира се, идеята не може да се нарече съвсем оригинална, но за малкия екран в наши дни си е направо нечувана – вампири без капка романтика, вътрешен конфликт, блещукане и дори без коса.

В комбинация със скорострелно развиващ се вирус и направо пост-апокалиптични герои в завинаги променен свят. Не е ново, но пък ни е любимо, а на Дел Торо му имаме толкова много вяра, че и Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър да вземе за главите роли, пак ще гледаме сериала.

А ако искате да научите нещо повече за сюжета или качествата на книгите, посетете нашите приятели от Книголандия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Абееее…Първата книга започва много силно, ама към края вече ти идва да я претупаш.

  2. Аааа, май още не е, ама едва ли ще стигна до нея – сега довършвам World War Z, а после като знам, че на етажерката ме чака The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole… 😉 😛