Умирай трудно: Денят настъпи

За трета поредна седмица начело на родната боксофис класация застава Брус Уилис с петото му превъплъщение като Джон Маклейн в „Умирай трудно: Денят настъпи”, който приключва уикенда със 7 781 зрители и 64 402 лева. За 17 дни разпространение филмът е донесъл приходи от 71 605 зр. и 546 532 лв., което е повече отколкото имаше предишният филм от серията „Умирай трудно 4.0” (67 179 зр. и 428 374). Това е поредното нагледно доказателство, че универсално оплютият филм се представя далеч по-добре по света, отколкото на родна, американска територия.

На второ място с приходи от 4 879 зрители и 37 217 лева дебютира тийнейджърската алкохолна комедия „От 21 нагоре”. Изненадващо това е повече от дебюта на подобния „Проектът Х” (2 332 зр. 21 726 лв.), който в САЩ имаше двойно по-голям резултат, но очаквано изостава от двата „Ергенски запоя” – „Поредният” (9 695 зр. и 79 393 лв.) и „Последният” (9 120 зр. и 88 870 лв.).

Продължава доброто представяне на „Хензел и Гретел: Ловци на вещици”, който приключва шестия си уикенд с 3 267 зрители и 32 760 лева. До момента модерната екшън приказка разполага с отличните 127 162 зр. и 1 202 952 лв., което я поставя сред най-касовите заглавия у нас на всички времена. Факт, който предвид действителните качества на филма, говори сам по себе си.

На четвърто място, с не толкова нисък резултат, колкото се очакваше, предвид факта, че говорим за костюмен филм, който се върти по торентите от доста време насам, дебютира „Ана Каренина” на Джо Райт, регистрирайки 3 390 зрители и 28 763 лева. Това е два пъти повече от предишните два филма на Райт и Кира Найтли „Гордост и предразсъдъци” (3 184 зр. и 16 243 лв.) и „Изкупление” (1 801 зр. и 12 291 лв.). Всъщност резултатът на „Ана Каренина” е по-висок дори и от тазгодишните големи „Оскар” заглавия като „Арго” (3 075 зр. и 25 097 лв.) и „Клетниците” (2 626 зр. и 21 957 лв.).

Пети е триизмерното издание на „Таласъми ООД”, който приключва третия си уикенд с 3 042 зрители и 27 619 лева. До момента общите приходи на филма с в размер на 16 267 зр. и 147 761 лв., което е по-малко от това, с което разполагаше друга от триизмерно конвертираните модерни класики на „Pixar”, „Търсенето на Немо 3D” (21 611 зр. и 200 969 лв.).

Тази седмица филмите от Топ 10 са били гледани от 30 122 зрители, които са донесли приходи от 254 657 лева. Това е с 28,7% по-малко от миналата седмица, когато „Умирай трудно: Денят настъпи” остана на първото място с 14 693 зрители и 119 595 лева, и с 13,9% по-малко от миналата година, когато „Красавицата и звярът 3D” застана начело на класацията с 6 163 зрители и 61 369 лева.

[table id=176 /]

<< Предишна седмица

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

 1. Българина, както винаги показва класа 72 хиляди за това чудо.А на Ана Каренина 3400, на Живота на Пи 42500 с голяма мъка..за Джанго няма и да споменавам.

 2. Нищо му няма на българина.
  Анна Каренина, едно че се учеше по едно време в гимназиите и второ, че има десетки екранизации, преди месец даваха тази със Софи Марсо по някоя от телевизиите.
  Животът на 3,14 си е престъпление, че и толкова събра, а при Джанго, толкова е публиката на специфичния жанр.

 3. Вярно е, че нищо му няма на българина… в тъпата глава обаче. Няма развита (уж) нормална нация с по-неадекватен колективен вкус за кино.

  Доказателството е, че сме една от последните територии в света без разпространение за Линкълн и новия филм на PTA.

  Огромен процент от хората, които дават пари за кино са сертифицирани идиоти без милиграм вкус. Отвращават ме. Положението е като в българското заглавие на един тотален глобален провал, който у нас се оказа по-гледан от много качествени филми – Пълен ташак.

  Просто трябва да признаем. че България като цяло не е кино нация и няма специално отношение към това изкуство. Само вижте какви помии дефилиратп од формата на сериали, реклами и филми.

 4. Снобометърът ми се строши, трябва да си поръчам нов.

  Не виждам никакъв смисъл да се вкарва Линкълн у нас, след като ще изкара горе-долу, колкото филма за Осама.
  За The Master е същата работа. Филм, който я докара 50 000, я не. Какъв е смисъла?
  И преди да обвиним сънародниците ни, че са малоумни дегенерати жертва на кръвосмешение, да видим, колко е изкарал същия филм в Чехия, Хърватска или Швеция.

  Без да се изпада в снобарски изцепки фактите са си факти – има филми за масовата публика, които събират милиарди (милиони в България) и такива, което са предназначени за по-ограничена публика и които често не се появяват у нас въобще, защото сме малък и беден пазар. Просто и ясно.

 5. Ето това жалко мислене е най-голямата опасност за киното. Значи щом ПРЕДПОЛАГАМЕ, че един филм няма да изкара достатъчно пари, дай изобщо да не го правим, какво ти разпространяване.

  Ти явно искаш да живееш в реалност, където няма други филми освен комиксови помии, тийн извращения и лишени от креативност продължения.

  Големите компании, които излизат на печалба с въпросните лайна могат да си позволят един The Master за престиж. Киното днес е основно, но не единствено индустрия. Стерилните калкулации не трябва да имат универсално приложение. Аре малко изключения за доказаните гении, а. Никой няма да фалира ако пусне новия PTA, но ще спечели уважението на истинските ценители. Има и такива чудати неща като нематериален капитал. Не всичко е парче наденица.

  Но тоталната сбърканост на твоето мислене личи и от разбирането ти за снобария. Щом желанието да се види новия мегахит на СПИЛБЪРГ мина в тази категория, значи положението е зверски насрано, Това е Спилбърг бе, човек, Какъв снобометър, я се осъзнай. Как няма да гледам новия епичен шедьовър на Стивън в кината бе, майка им да еба комерсиална и чалгарска. Виж какви долни помии се правят, пускат и рекламират.

  А в Швеция Линкълн има досега близо 600 хиляди долара. В Чехия са малко над 200 хиляди.

  Така, че престани да говориш през задника си и признай, че да не се пусне Линкълн на кино е гнусно престъпление. Тук тълкование не може да има. Нека отстояваме правото си да гледаме качество в кината. Иначе окончателно се затъва в лайната.

 6. Запасният снобомер за сега се държи 🙂

  Като питаш в коя вселена живея, па да взема да ти отговоря.
  Живея във вселена, в която има юбер касови филми, които са за масовия зрител и филми, които са за малцина. Едните са с бюджет 200 – 300 милиона и изкарват тройно и четворно на това, а другите са с бюджет 2 – 3 милиона и може да не си избият и разходите. Това са парите. От гледна точка на културните и социални измерения на изкуството кино не говорим.
  Също така в моята вселена осъзнавам, че живея в малка и бедна страничка, където има 20 киносалона на кръст и където дори и мегакасовите филми събират жълти стотинки. Само за пример, в Дания „Хобитът“ е изкарал 10 пъти повече, отколкото у нас. А Дания е страна с около 3 млн. жители по-малко.

  Така, че бачкай и наливай пари да се върти икономиката, та да се надяваме, че след 10 години плебеите ще имат достатъчно пари да ходят на кино всяка седмица, та Умирай трудно 7 или Силмарилион част 2 да са събрали поне 6 милиона приходи. И тогава ще вкарват всичко на килограм, вервай ми. Включително и скандинавско парно от 70-те.

 7. Нищо от това не променя факта, че критичната маса от българите, които ходят на кино са легитимни кретени, което беше моята централна теза. Това, че сме малък и беден пазар няма как да оправдае срамния факт, че помии като Паркър и Хензел и Гретел направиха повече от Джанго тук. Жанровите специфики не са аргумент.

  Джанго стана глобален хит в Европа. А Хензел и Гретел и особено Паркър изобщо не направиха резултати. Навсякъде Джанго има в пъти повече от тях освен в България. Защо. Защото хората, които ходят на кино в огромната си част са малоумни и не могат да различат качествен филм от фекална материя.

 8. Исках да кажа – тотален хит в Европа. Другото е нонсенс, Също като вкуса на масовия български кино зрител.

 9. @Vladi

  Алоооо Eнтелигентния ти прочете ли новата книга на Хорхе Букай? Защото ако не си за мен ти си един легитиман кретен!!!
  Защото знаем че Букай само Eнтелигентните си го четат и разбират!
  Сега ще кажеш защо така.Ами защото това е твоята логика!

  Киното е за забавление. В последно време за добро или за лошо е за пари, мноооого пари! И за това пускането на Линкълн и подобните му на нашият малък и беден пазар е глупост! Не че няма кой да го гледа.Има хора които ще го гледат но те няма да са достатъчно за да се оправдае пусканета на филма!

  И не защото хората са легитимни кретени, а защото финансовите възможности на хората са малки! Ако имаш ограничени средства и можеш да си позволиш един филм това няма да е Линкълн, а ще е някой от скъпите филми в които има космически кораби, елфи, джуджета, дракони, змейове, светлинни мечове, подскоци на забавен каданс, роботи и т.н. Защото киното е за забавление!

  Така смятам аз, а и повечето хора! За това тези както ги наричаш легитимни кретени ще предпочетат да си дадат парите за нещо шаренко. Плюс това да не забравяме и възраста на хората които ходят на кино в България! Тези зрители са израстнали с космически кораби, елфи, джуджета, дракони, змейове, светлинни мечове, подскоци на забавен каданс, роботи и т.н. И за това няма да си дадат парите или парите които им дават мама и тате за Линкълн!
  Аз също няма да си дам парите за Линкълн! ( мама и тате отдавна не ми дават пари) 😉
  Преди две седмици отидох с приятели да гледаме Хензел и Гретел.И в момента не се чувсвам по малко интелигентен!

  И много мразя такива псевдо Ентелигенции като теб да започнат да дават определения за хора които не познават!!!

  За това сега отиваш до близката книжарница и си взимаш новата книга на Букай. Прибираш се, отваряш Замунда и си сваляш Линкълн.Сигурно вече си го направил но нищо пак го направи. И така, първо гледаш Линкълн и после прочиташ Букай, и след това ще се почувстваш много Ентелигентен!

  А пък легитимните кретени не ги мисли! Важното е че ти се чувстваш Ентелигентен!!!

 10. „Преди две седмици отидох с приятели да гледаме Хензел и Гретел.И в момента не се чувсвам по малко интелигентен!“

  😀 😀 😀
  А дали чувството не е измамно ? Или пък човек просто е невъзможно да бъде „по малко интелигентен“ ? Интересни въпроси върху които да се позамисли човек 😀

 11. MadMax hit the nail on the head.

  Ivcho – ако ти наистина би избрал Хензел и Гретел пред Линкълн значи си легитимен кретен, автентичен дебил, реален идиот, агресивен малоумник и за теб няма спасение.

  Обаче верно колко са затъпели хората. Аз им говоря за Спилбърг, който е другото име на качественото развлечение, независимо каква е темата на филма му, а тези мозъчни фалити ми опяват за снобария и псевдоинтелигенти.

  Ей, глупаци, никой не ви кара да плащате за ретроспектива на Одзу или Райнер Вернер Фасбиндер. Говорим за Спилбърг. Той може да снима 5 часа как боята съхне и пак ще е по-голямо забавление от Хензел, Гретел и другите аборти.

  Колко извратен трябва да си, за да причислиш Спилбърг към елитарните режисьори. Всъщност – не извратен, а тъп като антична брадва. Доскоро мислех, че трябва да унижавам именно претенциозните квази-интелектуалчета на тема Спилбърг, но сега явно той е мишена и на несполучливи ДНК-конфигурации като теб.

 12. Нямаш нужда от психоанализа, тролирай на воля. Но все пак ще те поздравя с едни доста добре подбрани думи от Gunnery Seargent Hartman:

  You are the lowest form of life on Earth. You are not even human fucking being. You are nothing but unorganized grabastic piece of amphibian shit!

 13. Ентелигентния, казах ти не се тревожи за нас легитимните кретени!
  😀

  99,99% от филмите са за нас! Така че ние имаме какво да гледаме!

  Ама вие Ентелигентните какво ще правите с един филм на година направо не ми се мисли!

  Абе направо лягайте и умирайте! То това вашето живот ли е! 😀 😀

  Да не забравиш за новата книга на Хорхе Букай! 😀

 14. Аз пък не ходя на кино.
  Да са живи и здрави торентите!
  Влизаш в киното, шумно се ядат пуканки и се сърба кока кола. Някои се оригват, други почти ще се изплющят на седелката.
  Относно вкуса на българина. Ами какво очаквате от хора, които слушат чалга, гледат турски сериали, гласуват за комунисти и фашисти и се напиват безпаметно?
  50 инча телевизор и хд качество свалено от торентите – дори по-добре от кино.