Саша Грей - "Open Windows"

Още не сме изгледали предишния филм на Начо ВигалондоExtraterrestre”, който очаквахме с интерес, а ето че вече обръщаме око към следващия му, не по-малко любопитен проект, „Open Windows”, описван като „иновативен, хай-тек, съспенс трилър”.

Принципно името на Вигалондо е достатъчно, за да привлече вниманието ни, но в случая има още няколко подробности, които допълнително изострят интереса ни. Една от тези подробности е историята (за мъж, обсебен от отвлечена актриса и за това как той успява да я открие) и по-специално как е разказана тя, защото доколкото разбираме, в целия филм действието ще протича на екрана на лаптопа на главния герой. Ето какво казва самият Вигалондо:

Точно както е в „Blow Out” на Брайън Де Палма, момичето е заловено. Героят трябва да използва всички възможни средства, за да я открие и да я спаси от злодея, преди да е станало твърде късно. Действието ще се следи на екрана на лаптоп, свързан с интернет – подход, който ни вълнува още от самото начало… Филмовият екран става компютърен екран и зрителят става протагонист в това приключение”.

Другата подробност, която е от значение (извън иновативния начин на разказа и извън това, че имаме намесен Де Палма, което винаги е огромен плюс за нас) е участието на порноактрисата Саша Грей. Тя краси и първия официален постер на филма, който отразява заложената в историята заигравка с… нека да ги наречем, мултимедийните екрани.

Open Windows

Ето и кратко видео, в което Вигалондо хвърля малко повече светлина върху естеството на филма. За съжаление обаче е на испански.

Режисьор на „Open Windows” е Начо Вигалондо („Timecrimes”, „Extraterrestre”), а в ролите са Саша Грей, Илайжа Уд, който покрай „Maniac” е развил афинитет към подобни истории, Нийл Маскъл и др.

Премиерата се очаква по-късно тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments