Беше само въпрос на време, след като „Disney” станаха собственици на „Lucasfilm” и мигновено се заеха с разработването на „Star Wars VII”, да чуем нещо и за игралния сериал, който съществува като проект от години, защото тези 4 милиарда трябва да се избиват по някакъв начин.

За ТВ проекта Джордж Лукас и Рик МакКалъм бяха подготвили около 50 сценария, но безобразно високият бюджет (споменават се суми като 5 милиона на епизод) им е попречил да осъществят който и да е от тях. Според МакКалъм действието на тези 50-тина епизода се развива в десетилетията между „Отмъщението на ситите” и „Нова надежда”, основните герои не са познатите ни от филмите и тонът е мрачен – цитираме: „нещо в стил „Империята” на стероиди, с щипка „Deadwood”.

Дали обаче някой от тези подготвени епизоди действително ще види бял свят не е много сигурно – въпреки че шансовете за сериал изглеждат огромни, „АВС” може да тръгнат в съвсем друга посока. Ето какво казва президентът на телевизията Пол Лий пред EW:

„Много бихме искали да направим нещо заедно с „Lucasfilm”. Не сме сигурни какво. Дори не сме говорили с тях. Ще разгледаме игралния сериал и ще видим какво е подходящо. Нямахме възможност да разговаряме с тях, докато закупуването не беше приключено. А то приключи току-що. Но определено ще е част от разговора.”

С новия „Star Wars” филм, който се чака по кината през 2015, Лий споделя, че са леко притеснени от жонглирането с филм и сериал от една и съща вселена. За тяхна радост имат опит с „Отмъстителите” и подготвяния от Джос Уидън „S.H.I.E.L.D.” сериал:

„До голяма степен зависи от „Lucasfilm” и как искат да го изиграят. Подобно нещо направихме с „Marvel” – ние без съмнение сме във вселената на „Marvel”, но не правим „Отмъстителите”. Въпреки това „S.H.I.E.L.D.” е част от тях. Може би нещо косвено е начинът да се подходи и към вселената на „Star Wars”.”

Сигурни сме, че съвсем скоро ще разберем какъв точно ще е този косвен подход. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ей това с бюджетите не мога да го разбера. След като се снимат криминални драми с бюджет от 3 милиона и то на лента (да не повярваш), да не могат да заделят по 5 за фантастика, която си има твърд електорат! 😉 Няколко пилотни епизода да бяха направили и щяха да разберат дали ще си избият парите или не. Явно причините са различни, че да се бавят толкова години. Вече не помня точно от кога се заговори за сериала, но са поне 6 години – справка изрезка от вестник, която виси зад мен на стената. 😉 😉 😉

  2. Към 2005 след края на „Ситите“ се заговори за сериала. А линкнатата и по-горе новина Рик МакКалън говори за това, какъв е проблемът с цената. 🙂

  3. 5 милиона на епизод вадят НВО- Игра на тронове, Рим…
    Защо Дисни да не могат да ги изкарат? Щом могат да хвърлят 250 милиона за глупост като „Джон Картър“?! Това са точно 50 епизода
    🙂