Ридли Скот

Завръщане към началото на творческия път? В такава посока се ориентира един от най-обсъжданите, но и най-обичани режисьори – Ридли Скот. Преди повече от 40 години той е режисирал 4-ти епизод от 5-и сезон на поредицата „Mogul” или „The Troubleshooters” и ето, изненада – преди десетина дни кабелната мрежа Showtime обявиха, че пилотният брой на телевизионната поредица „The Vatican” ще бъде режисиран именно от Скот. Сценарист на едночасовия пилот е Пол Атанасио (номиниран за „Оскар” за „Quiz Show”, „Donnie Brasco” и с три номинации за „Еми” като изпълнителен продуцент на „House M.D.”) и със сигурност няма да се размине без полемика, предвид щекотливата тематика.

Обещават ни „един провокативен, съвременен трилър, с акценти върху духовността, силата и политиката – противопоставени на политическите машинации в съвременната католическа църква”. Никак не бихме се учудили на протести от страна на институцията, дори още в предварителния период на проекта. Или най-малкото предполагаме, че учтиво ще пожелаят да хвърлят поглед(и) върху проекто-сценариите.

Още едно изречение се опитва да замъгли логичното мислене и рационалния поглед към света: „The Vatican” „ще изследва връзките и съперничествата, както и тайнствата и чудесата в една от най-затворените, непроницаеми институции в света”. При положение, че този сериал се очертава по-скоро с драматично-документални детайли, много несериозно е да ни обещават „тайнства и чудеса”!

Очаква се активната работа по поредицата да започне тази година, вероятно след като Ридли Скот си завърши работата по „The Counselor” . Той, Атанасио и Дейвид Зукър ще бъдат изпълнителни продуценти на сериала. За момента няма фиксирана премиерна дата в телевизионния ефир.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. След „The Counselor” мислих ,че ще започне работата по Прометей 2 wtf ;x

  2. ААА спокойно. То зи пилотен епизод ще го знаснемат за има няма 10-тина дни 😉 Така че няма да загуби никакво време 🙂

  3. А успокои ме ,защото въпреки разочарованието от първата част ,ще очаквам с нетърпение втората .