След като организира откриването на последните летни Олимпийски игри, Дани Бойл се завърна към постпродукцията на най-новия си филм „Trance” (снимките започнаха преди самите игри – не са много режисьорите, които покрай подготовката за подобно събитие могат да заснемат някое noir-трилърче, но Дани Бойл е един от тях) и беше само въпрос на време да видим първия трейлър на филма.

Е, след като видяхме няколко снимки – и официални и от снимачната площадка – трейлърът е вече тук и определено носи белезите на последните два филма на Бойл. Вижте.

Сега разбираме какво е имал предвид Бойл, като казваше, че „Trance” „не е обикновен „хайст” филм”, а започва като такъв, но после се превръща в нещо по-стегнато и по-психологично.

Принципно харесваме всички филми на Дани Бойл (някои повече, някои по-малко) и не вярваме този да е изключение, но две неща не ни допадат в това, което виждаме. Първо, визуалният стил с цветовете, гледните точки и поли-екрана, които (както казахме по-горе) приличат на последните му два филма „Беднякът милионер” и „127 часа” – не че само по себе си това е нещо лошо, просто този тип история според нас щеше да върви по-добре с малко по-„класическа” визия – и второ, целият фантастичен момент с хипнозата и със заставянето да вършиш определени неща. Надяваме се да има някакъв „тусит” около това.

Саймън (Джеймс Макавой), който е служител в аукционна къща за изобразително изкуство, планира дързък обир на шедьовър на Гоя, заедно с престъпна група, ръководена от опасния Франк (Венсан Касел). Когато Саймън прецаква партньорите си по време на обира, Франк отвръща с насилие и в резултат Саймън изпада в безсъзнание.

След като се събужда, той настоява, че в следствие на травмата е загубил всякакъв спомен за откраднатата картина и мястото, където я е скрил. Франк не успява да измъкне местонахождението от упорития Саймън и е принуден да сключи сделка с чаровна хипно-тераветка (Розарио Доусън), която да разкрие информацията.

Но навлизането в обърканата психика на Саймън означава размиване на границата между действителност и внушение, а междувременно залозите се покачват по-бързо и опасно, отколкото някой е очаквал.

Trance” е режисиран от Дани Бойл, по сценарий на Джон Ходж („Shallow Grave”, „Trainspotting”), и е вдъхновен от едноименен ТВ филм от 2001. В главните роли ще видим Розарио Доусън, Джеймс Макавой и Венсан Касел.

Британската премиера на филма е 27 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Изглежда страхотно. Бойл е звяр с болезнено разпознаваем стил, което в този случай е страхотно защото стилът му е чисто шибано злато. Не съм сигурен, че одобрявам леко доловимия скептицизъм на другаря Дринов. След този трейлър филмът официално става едно от най-очакваните заглавия за мен.

  2. А, да. Щях да забравя.

    Определено чакам с нетърпение Trance.

  3. Ох, не знам. Убеден съм, че филмът ще е як. Както каза Влади, Бойл е звяр, но колкото повече го гледам този трейлър, толкова повече ми прилича на „стандартно“ трилърче. Не че нещо лошо, но ми се гледа нещо по-така. А по принцип Бойл ги може тези неща .

  4. Аз съм доволен, че трейлъра е доста разпокъсан и общо взето не издава нищо освен яката визия… Хайпнат съм! 🙂