В средата на миналата година видяхме първите снимки от най-новия филм на Мишел Гондри „Mood Indigo” (познат още като „The Foam Of Days”), които след сериозните разочарования „Зеленият стършел” и „The We and I”, отново ни върнаха вярата във френския режисьор. Това, което ни зарадва най-много в тях, беше ясното „присъствие” на онзи специфичен визуален стил на Гондри, който го отличава от всички останали режисьори, работещи в момента, и който толкова ни липсваше в последните му два проекта.

Сега получаваме възможност да видим и първия чуден трейлър на филма, който за наше щастие затвърждава усещането, оставено от снимките, че „Mood Indigo” ще бъде в стила, който наричаме „класически Гондри”. Трейлърът е на френски, но това е един от случаите, в които езикът не е пречка. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=-JgJO6QeVKk

Прекрасно! Още веднъж, по всичко изглежда, че Гондри се завръща. Най-хубавото обаче е, че „Mood Indigo” предлага нещо много повече от един „визуален стил”. Той предлага качествена драматургична основа, каквато несъмнено е романът на „L’ Ecume des jours” на големия Борис Виан, а всички знаем какво се получава, когато Гондри работи с добър сценарий – очевидният пример, разбира се, е „Блясъкът на чистия ум”. Да не говорим, че по принцип Гондри и Виан е „match made in heaven”!

Като допълнение хвърлете един поглед и към романтичния подводен постер!

Mood Indigo - плакат

Режисьор на „Mood Indigo” е Мишел Гондри („Блясъкът на чистия ум”), а в ролите ще видим Роман Дюри, Одри Тоту, Омар Си, Гад Елмале, Шарлот Лебон и др.

Френската премиера на филма е 24 април 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Гондри е сред най-креативните хора в Холивуд. Радвам се, че се завръща по този начин и вярвам, че филмът ще е поне на нивото на Science of Sleep.

    Чудно какво стана с Юбик. Специално прочетох книгата и се уверих, че Гондри може да направи чудеса с нея.

  2. Изглежда горе-долу улавя духа на книгата, но без черния хумор, или поне в трийлъра отсъства. Дано не стане прекалено френски.