Съдейки по ревютата, които получи филмът в Кан, „The We and I” не се оказа завръщането на Мишел Гондри, на което всички се надявахме, но най-голямото разочарование не е, че филмът е слаб (все пак теоретично има шанс да ни хареса), а, че в него липсва типичният за Гондри стил, който го отличава от всички останали режисьори, работещи в момента.

За наша и на всички фенове радост обаче, точно този стил присъства на първите сюрреалистични снимки от най-новия му проект, „Mood Indigo” (който доскоро беше известен под името „The Foam Of Days”), и ние сме оптимисти, че това ще е филмът, с който той ще се реабилитира за последните си две „стъпки накриво”.

Mood Indigo” е екранизация по романа на големия Борис Виан „L’ Ecume des jours”, разказващ историята на Колин и Клоуи, той – богат новатор, създал изумителен инструмент, тя – неговата съпруга, разболяла се по време на медения им месец, след като водна лилия влиза в белия й дроб. Единственият лек за Клоуи е винаги да бъде заобиколена от цветя, което бързо източва богатството на Колин.

Роман Дюри, Одри Тоту

Mood Indigo

Mood Indigo

Mood Indigo

Mood Indigo

Mood Indigo

Мишел Гондри

Мишел Гондри и Одри Тоту

Мишел Гондри

Mood Indigo

Не знаем за вас, но на нас снимките ни изглеждат чудни. Стискаме палци филмът да е хубав. Смятаме, че има всички предпоставки за това.

Режисьор на „Mood Indigo” е Мишел Гондри („Блясъкът на чистия ум”), а в ролите ще видим Роман Дюри, Одри Тоту, Омар Си, Гад Елмале, Шарлот Лебон и др.

Премиерата на филма е през 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Борис Виан е абсолютен изрУд и Гондри е един от малкото режисьори, които биха могли да го екранизират успешно. Само Тоту да я нямаше… Никак не ми харесва тази жена и това си е. 🙁