След пробива му в „Normal People“ преди две години, Пол Мескал привлича все по-сериозно вниманието на продуцентите, които имат желание да работят с не толкова познати актьори, притежаващи потенциал, който предстои да се разгръща. След „The Lost Daughter“ (2021) на Маги Джиленол, присъствието на Мескал през 2022 година е впечатляващо – „God’s Creatures“, „Aftersun“ на Шарлот Уелс и модерния поглед към класиката „Carmen“, дело на режисьора Бенжамен Милепие. Един от предстоящите нови проекти, по които ще работи актьорът, е „A Spy by Nature“, който ще бъде режисиран от Кевин Макдоналд – макар принципните му предпочитания да са свързани с документалното кино, всички помнят великолепния „Последният крал на Шотландия“ и „The Mauritanian“ например.

В основата на сценария на „A Spy by Nature“ е поредицата шпионски книги за Алек Милиъс, дело на шотландския създател на бестселъри Чарлс Къминг, вдъхновена от краткия му опит като служител в британските тайни служби. Главният герой така се вживява в задачите, поверени му от MI6, че способността му да лъже е на път да предизвика тотален хаос в личния и професионалния му живот. Ето какво гласи официалният синопсис на филма, който ще бъде разпространяван от HanWay Films:

Алек Милиъс е млад мъж на двайсет и няколко години, който няма илюзии за живота и чиито талант за измами е привлякъл вниманието на MI6. Приклещен от сътресенията, предизвикани от геополитическата борба за надмощие, и принуден да се справя с проблемни ситуации, свързани с британски и американски граждани, той се опитва да спаси връзката с приятелката си, с която мечтаят да изградят свое собствено бъдеще. Но мрежата му от лъжи продължава да расте и Алек е принуден да се изправи срещу самия себе си, за да реши дали иска да бъде добър човек или добър шпионин…

Автор на адаптацията по първия роман от поредицата на Къминг е носителят на награда БАФТА и на номинация за „Оскар“ Джон Ходж, като най-новия вариант на сценария е дело на Джоузеф Карлтън. Продуценти на проекта са Крис Кларк и Куентин Къртис от RedRum Films (в чиито актив е „Всички пари на света“ на Ридли Скот). Самият Макдоналд твърди, че много отдавна е искал да направи екранизация по първия роман от поредицата на Чарлс Къминг и след като е срещнал Мескал, вече е бил наясно, че е намерил „перфектната звезда“ за главната роля – актьор, който комбинира в себе си нужните интелигентност, способности и младост. Освен това продуцентите могат да разчитат, че евентуалният успех на адаптацията по първия роман би могъл да сложи началото на една бъдеща поредица… Какво друго могат да жадуват инвеститорите, освен възвръщаемост на вложените финанси и повторение на това действие в оптимален брой бъдещи филми?!

Все още се очаква обогатяване на информацията кой още ще се включи в актьорския екип на филма, освен Пол Мескал. Най-голямата сигурност, че този проект ще бъде важен и интресен за проследяване, идва от факта, че начело на творческия екип е Кевин Макдоналд – ще следим зорко за новини около подготовката и началото на снимките на „A Spy by Nature“. Очакваме и проекто-премиерна дата, за да е ясно къде се позиционира този шпионски трилър – дали ще се пласира в програмата на някой от престижните световни фестивали, това предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *