The Imposter

Оскари 2013 – победителите

Номинациите за „Оскар 2013” ще бъдат обявени само след няколко дни, но това не ни спира да ви запознаваме (къде навреме, къде с известно закъснение) с претендентите в основните категории.

Преди няколко седмици Американската киноакадемия обяви „шортлиста” от 15 документални творби, като в него са попаднали най-достойните от изгледаните 126 подадени филма. Ето и самите заглавия, подредени в азбучен ред:

„Ai Weiwei: Never Sorry”
„Bully”
„Chasing Ice”
„Detropia”
„Ethel”
„5 Broken Cameras”
„The Gatekeepers”
„The House I Live In”
„How to Survive a Plague”
The Imposter
„The Invisible War”
„Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God”
„Searching for Sugar Man”
„This Is Not a Film”
„The Waiting Room”

Единствените заглавия от този списък, които вече се срещнаха с българските зрители, са „This Is Not a Film” на Моджтаба Миртахмасб и Джафар Панахи, който спечели „Наградата на ЮНЕСКО” за най-добър документален филм на 16-ия Международен София Филм Фест и „The Invisible War” на Кърби Дик и получилият невероятни отзиви „Searching for Sugar Man” на Малик Бенджелоул, които бяха представени на изминалия „Sofia Independent Film Festival”.

Предстои специалистите-документалисти от Академията да вземат решение кои ще са петте избранници, които ще се състезават за наградата „Оскар”. Всички номинации за 85-ите награди на Академията ще бъдат обявени на 10 януари 2013 година в „Samuel Goldwyn Theater”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *