Накратко, през февруари видяхме един отличен и изключително обещаващ трейлър на „The Imposter”, който на тазгодишния фестивал в Сънданс получи всеобщото признание както на публиката, така и на критиката, но за съжаление, преди да го пуснем, той бе свален навсякъде от нета и въпреки че се постарахме (и то сериозно), така и не успяхме да го намерим. Преди няколко дни обаче трейлърът се появи отново – този път официално – и вече можем да ви го представим.

http://www.youtube.com/watch?v=67cMet52mL4

Ако случайно не ви е станало ясно от трейлъра, „The Imposter” е вдъхновен от действителни събития документален филм, който разказва историята на едно семейство от Тексас, чиито 13-годишен син изчезва безследно през 1994. Три години по-късно момчето е намерено в Испания и споделя ужасяваща история за отвличане и мъчения. Първоначалната радост на семейството е безгранична, но постепенно тя е помрачена, когато отделни парченца от пъзела започват да се наместват и се оказва, че намереното дете не е синът им, а 23-годишният френски измамник Фредерик Бордин.

Преди да сте писнали, че издаваме сюжета, имайте предвид, че повечето ревюта на филма споделят, че всичко това се разбира съвсем в началото на филма и истинската мистерия е дълбоко скрита на съвсем друго място, пък и не е като това да не става ясно още в заглавието.

За самия филм ще кажем, че рядко се палим (ама наистина) по документални филми, но това е един от тези случаи. Нямаме търпение да го гледаме, по един или друг начин.

Режисьор на „The Imposter” е Барт Лейтън, а премиерата е 13 юли 2012.

The Imposter

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *