Lady Vengeance

Отново на вълна ремейкови „водовъртежи”: още от 2009 Чарлийз Терън си е наумила да спретне версия на „Lady Vengeance” – филма, с който Чан-Ук Пак приключва изключителната си трилогия включваща „Sympathy For Mr.Vengeance” и „Oldboy”, който както знаете, също е “под ножа” на римейка със Спайк Лий на режисьорския стол.

След първоначалните слухове за включване на Дани Бойл, нещата бяха затихнали, и ето че носителят на Оскар за сценария на „От другата страна” и режисьор на „Булевард Лондон” Уилям Монахан ще се заеме с адаптацията. Което може да означава „сценарий И режисура” или само ангажимент на ниво сценарий, ще видим. В главната и в продуцентската роля ще влезе самата Чарлийз, към нейната компания Denver & Deliah Films ще се присъединят още Annapurna Pictures и CJ Entertainment.

За незапознатите: историята проследява една жена, която по собствена воля излежава присъда за убийство, за което не е виновна, а след като се появява отново на свобода – наказанието за убиеца и отмъщението за смъртта са в нейните ръце! Да се състезаваш с оригинала е повече от предизвикателно, а Монахан споделя:

„Филмът ще бъде много американски – и много неочакван. Пак е гений, този проект ще бъде Еверест на адаптациите и аз съм твърдо решен да го превзема.”

Това с „много американски” е „много дразнещо”, обаче пък ни е „много” омразно да си правим някакви изводи – и после да се окажат грешни. Затова дишаме дълбоко и очакваме резултат. Не се споменава кога ще започне реализацията на римейковата идея.

Междувременно Терън приключи „Mad Max: Fury Road”, но пък Монахан е готов да стартира снимките на следващия си проект „Mojave” (за който все още няма нам известни подробности) и това отпраща римейка на „Lady Vengeance” нейде в 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *