Доста отдавна чакаме първия трейлър на подготвяната от Джонатан Левийн („All The Boys Love Mandy Lane”, „The Wackness”, „50/50”) екранизация на романа на Айзък Мериън „Топли тела” и ето, че получаваме два на куп. Проблемът е в това, че те дебютират по едно и също време с този на „World War Z“ и вероятно ще минат почти незабелязано.

Това, което ни интересуваше най-вече, беше дали доста нелепата история за зомби, което се влюбва в живо момиче, благодарение на което става по-човечен, ще работи на екран по същия начин, по който и на хартия. Е, на този етап смятаме, че отговорът на въпроса – изненадващо – е по-скоро да.

Ами, какво да кажем? Изглежда странно, но в същото време и любопитно и дори… свежо(?). Определено не е катастрофата, която доста хора предричаха. Най-важното обаче е, че като усещане филмът няма нищо общо със „Здрач” помията, с която всички, които не са чели романа, го сравняваха. Заслугата за това, струва ни се, е изцяло на режисьора Джонатан Левийн, който съвсем точно е уцелил цялостния (забавен и леко несериозен) тон и е вкарал огромна доза „сърце и душа” в цялата работа. В очакване сме и на самия филм.

Ето и официалния синопсис:

Р е зомби. Той няма име, няма спомени, и пулс няма, но има мечти. Той не изпитва наслада от убиването на хора; той изпитва наслада от возенето на ескалатори и слушането на Франк Синатра. Той е малко по-различен от останалите Мъртви.

Сред руините на изоставен град, Р среща едно момиче. Тя се казва Джули и е противоположното на всичко, което той познава – топла, светла и съвсем жива, цветна експлозия на фона на мрачния сив пейзаж. Поради причини, които не разбира, Р решава да спаси Джули вместо да я изяде и така започва една напрегната, но странно нежна връзка.

Никога преди не се е случвало нещо подобно. Противно на всякакви правила и логика, Р вече не е доволен от живота си в гроба. Той иска отново да диша, иска да бъде жив, а Джули иска да му помогне. Но техният суров, гниещ свят няма да бъде променен без битка…

Режисьор на „Топли тела” („Warm Bodies”) е Джонатан Левийн, а в ролите са Никълъс Холт, Тереза Палмър, Джон Малкович, Дейв Франко, Роб Кордри и Анали Типтън.

Премиерата е 1 февруари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments