Обичаме политически трилъри, особено ако са с лек криминален („noir”) привкус, и в името на това сме склонни да преглъщаме известни недостатъци. А съдейки по първия трейлър на „Broken City”, това ще ни е от полза, защото въпреки присъствието на Ръсел Кроу, филмът не създава впечатление за нещо супер оригинално.

http://www.youtube.com/watch?v=Qmn-X5Nrvj4

М, да-а, Ръсел Кроу наистина изглежда прилично (което не е изненада, защото той по принцип си се справя на висота), но всичко останало, включително и сюжетът, ни е на нивото на Марк Уолбърг – посредствено. Подобни истории сме гледали до втръсване.

Режисьор е Алън Хюз – един от братята Хюз, отговорни за филми като „От ада” и „Книгата на Илай”, който за първи път работи сам – така че не можем да разчитаме много той да успее да компенсира недостатъците.

Въпреки това възнамеряваме да хвърлим едно око на „Broken City”, поради споменатите в началото причини. Оставали сме предоволни от средняшки трилъри – веднага ни хрумва за „Под подозрение” с Лиъм Нийсън, който ни е любим – така че нищо не пречи да се израдваме и на този. Няма да е нито първият, нито последният път, в който сме харесали някоя тъпотия.

За финал, вижте и един плакат на филма, който е цяла нова вселена от посредственост.

Broken City - плакат

В ролите, освен Ръсел Кроу и Марк Уолбърг, са Катрин Зита Джоунс, Джефри Райт, Амбър Чайлдърс, Кайл Чандлър, Грифин Дън и др.

Премиерата е 13 януари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Първо, оправете си линка, о, вий, говорещи в множествено число, гаче сте руски царе…

    Второ- да ви имам извисените вкусове, определящи кой е посредствен и кой ви го вдига…

  2. О, явно имаме фен на Марк Уолбърг. Не е лошо момчето в един два филма, този обаче не изглежда да е от тях. Даже няма приличието да е супер зле както е в „Явлението“ или „Макс Пейн“. Абсолютно посредствен! И да, не НИ го вдига!

  3. Защо, вие какво точно очаквате от филм като Макс Пейн? Следващия „Гражданинът Кейн“???

    Де Ниро и Пачино от 10-тина години се снимат в съмнителни проекти, които ме карат да се червя заради тях- бих ли ги нарекъл посредствени заради това?

    Е, щом ВИ го вдига Ръсел, аз няма да ви се бъркам… 🙂

  4. Макс Пейн е най-тоталния фейл евър, ама наистина евър. Човекът рак от Марс е с класи над това изчадие на киното. А Марки Марк има една роля във всичките филми, все едно гледам Дафи Дък.

  5. @jo
    Никъде не е казано, че Ръсел Кроу ни го вдига, а че по принцип се справя на висота. Има разлика. 🙂

    А коментара за посредствеността на Уолбърг е в контекста на трейлъра. Разбира се, че е тъпо да го задраскваме само защото е играл в няколко тъпи филми. Адски го харесвам в „Буги нощи“, „От другата страна“, „Боецът“ и дори в „Перфектната буря“и „Приятелю, Тед“.

    А от „Макс Пейн“ не очаквам да е шедьовър, а да не е тъп! 🙂

    @suicidal
    Малко позева момчето, какво толкова. 🙂 🙂

  6. На мен актьорският феномен ‘Марки Марк’ ми е много любим: винаги изглежда объркано-уплашен/смутен, секунда преди да удари някого. ВСЕКИ ФИЛМ! Не излъчва грам градивна мисъл, само някаква селска наглост/хитрост (но си мисля, че ИМА усет за самоирония, това ще му призная, иначе защо продължава да се снима 😀 😀 ). И това непорастнало гласче… Пф… Да – няколко пъти се е случило да го ползват както трябва и по предназначение, но това не го прави добър актьор by any stretch of your mofo imagination. Иначе в реалния живот е хитро копеле – продуцира някои от най-добрите шоута в ефир (апропо, продуцент е и на този флик с Кроу).

    Колкото до Кроу, той вероятно ще sleepwalk-ва през този филм, но е факт, че в сравнение с Марки, той ще да е дяволски по-интересен. А само допреди петнайсетина години, можеше да играе ролята на Уолбърк и това да е по-интересен филм. Дето пееше една шапка (а под нея Дичо) – „Как се обърнаха нещата“.

  7. Покрай Боецът малко се позаблудих и си помслих, че Уолбърг все пак е добър актьор, но после го гледах в ужасния бълвоч Контрабанда и ми призля от бездарието му. В този трейлър същата работа – не става човека и това е.

  8. Преди известно време открих този сайт съвсем случайно и искам да Ви благодаря ( които и да сте Вие;] ) за това,че подобно нещо като ОК съществува. Спомням си как преди години нямах търпение да излезе сп.Екран и с какъв кеф го четях… Сега чувството е подобно, така че едно голямо БЛАГОДАРЯ отново! За първи път коменирам, затова ги изписах тея неща, не че нещо се мазня! 😀

    Определено Кроу ще е най-стойностното нещо в този филм. Рядко се случва да играе такива роли, но е голямо удоволствие да го гледаш, когато е bad character. А Уолбърг наистина прекали с тея еднотипни роли… Удобно му е , но поне за мен е супер дразнещо… Мен само в THE DEPARTED адски много ме впечатли, в THE FIGHTER беше тотално засенчен от Mr.Wayne.