Ето това се нарича „guilty pleasure”! Може да не е върха на драматургичната мисъл (все пак е рано да се съди само по трейлър), може да е уж-забавна измишльотина в стил „The Proposal”, защото режисьорката е същата – Ани Флетчър, може дори да е скучна комедия – на мен не ми пука! И ще я гледам с онази непоколебима сигурност, с която знам, че вечно ще обичам киното – защото майката на Сет Роугън в „The Guilt Trip” е не някой друг, а най-любимата ми Барбра Стрейзънд.

В този „попътен” филм (road-movie/comedy) Сет Роугън поема ролята на изобретател от Лос Анджелис, който предлага удивително органично почистващо вещество/способ, но никой не проявява интерес за финансиране на масово производство. За да промотира продукта, героят на Роугън решава да предприеме едноседмично пътуване и нещеш ли – предлага на… майка си да го придружи. По пътя ги очакват изненади и (очевидно) забавни ситуации.

Много приятно впечатление правят естествените отношения между двамата актьори – Стрейзънд влиза непринудено в роля, до известна степен напомняща поредицата „Запознай се…”, но взаимодействието с Роугън и присъщото й чувство за хумор (което демонстрира винаги, и при живия си контакт с публиката по време на концерти!) в съчетание с остроумни сценарни решения (и реплики) ще са сигурна гаранция за усмивки.

В „The Guilt Trip”, освен Сет Роугън и Барбра Стрейзънд, участват още Ивон Страховски, Адам Скот, Дани Пъди и др.. Премиерната му дата е определена за Коледа 2012 – споделяме това с надежда да го видим и по нашите географски ширини, в очакване на следващия режисьорски проект на синеоката 70-годишна фурия

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *