Барбра Стрейдзънд

Преди два месеца Барбра Стрейзънд навърши 70 години. И докато спорих с киноспециалисти кой всъщност е най-добрия й филм, се сетих за толкова нейни шантави, затрогващи, гротескни, комедийни, прочувствени и прекрасни изпълнения – не само вокални, но и актьорски, че в един момент се отнесох тотално и за малко щях да забравя какво ново около нея щях да споделям.

Не е тръпката от предстоящия концерт „Back to Brooklyn” – билетите за 11 октомври в Barclays Center бяха разграбени няколко дни и познайте кой се сдоби с два от тях! Най-новото е фактът, че след „Йентил”, „Принцът на приливите” и „Огледало с две лица”, Барбра ще влезе за четвърти път в ролята на режисьор (документалните концертни режисьорски „намеси” не ги броим – като всяка уважаваща себе си и труда си дама, тя държи да има контрол върху всичко, което носи нейния подпис!). Новата й творба ще е любовна история и ще носи името „Skinny and Cat” – посветена на писателя Ърскин Колдуел и фотожурналистката Маргарет Бърк-Уайт, първата жена-военен кореспондент и първи чуждестранен фотограф, който след Втората световна война получава разрешение да снима в индустрията в Съветския съюз.

Говори се, че ролите на двамата главни герои са предложени на Колин Фърт и Кейт Бланшет. Все още не е ясно кой ще отговаря за сценария, но Стрейзънд се надява да започне работа по продукцията през януари 2013 година. И съвсем не вярвам на тиражираната информация, че има проблеми с финансирането на проекта – вярно е, че военни драми за средата на миналия век са трудно продаваем продукт, и че щатските разпространители се интересуват най-вече от Оскарова шумотевица, обаче с тези две емблематични актьорски имена и със самата Барбра като режисьор кой няма да обърне внимание на подобна идея, а?! Трябва да си луд, или извънземен, за да останеш равнодушен.

Стрейзънд е една от няколкото личности в шоубизнеса, които имат в колекцията си награди Оскар (две), Еми (пет), Грами (осем) и Тони (специална), награда на Американския филмов институт, награда Пийбоди; според статистиките на Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка е най-добре продаваната жена-изпълнител; единствената жена в Топ 10 на изпълнителите, която все още записва и издава музика, и е единственият творец на тези престижни висоти, чиито жанр не е рок-енд-рол/поп. Нейни албуми са достигали върха на класациите в Щатите в пет последователни десетилетия, така че не вярвам да й се опре едно финансиране на режисьорски проект. Ако се наложи – сигурна съм, че ще влезе и в ролята на продуцент!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *