Деп

Обичаме хубави изненади – особено такива, свързани с любимци. Обаче тук не става дума (само) за Джони Деп, защото той къса доста струни в нежните души на част от Операционния екип с неуспешните си, да не кажем нелепи роли напоследък. Големи почитатели сме на Уоли Фистър (нищо, че преди няколко дни се изказа доста нелепо по адрес на „отмъстителите”) или по-скоро на операторското майсторство, което демонстрира в сътрудничеството си – повече от 12 години – с Кристофър Нолан. И затова, както сме ви обещали – следим за новини около подготовката на неговия дебютен режисьорски проект, вече озаглавен „Transcendence”.

Ще разберете още по-добре любопитството ни, след като узнаете за какво иде реч –

„това ще бъде съвременен фантастичен филм, в основата му е доста амбициозна идея и има сравнително голям бюджет. Е, не толкова голям като на „Батман”, но все пак не е „независим”.

Историята ще се върти около компютър, който развива отмъстително собствено съзнание, а създателят му „засяда” вътре (може би ала „TRON”), но пък сюжетът можел да се опише като комбинация между „2001: Една одисея в Космоса” и „Генезис”. Тези детайли са предоставени на пресата от самия Фистър, а с работа по сценария ще дебютира Джак Паглън. Текстът сигурно е доста съблазнителен в своята цялост, след като се е оказал примамка за капризен (напоследък – по-скоро творчески мързелив) актьор като Джонката.

Кристофър Нолан и съпругата му Ема Томас не са се отказали от ролите на изпълнителни продуценти, Деп се е освободил от ангажименти в началото на 2013, когато трябва да започнат снимките, а финансирането е осигурено от Alcon Entertainment и Warner Bros. ще разпространяват филма – какво повече може да желае Фистър? Остава да узнаем кои колеги ще се присъединят към Джони в актьорския екип на „Transcendence”.

Чуват се слухове, че все пак участието му очаква „финализиране” и зависи от промените, които Фистър ще се навие да направи в сценария. Ако нещо се „обърка” – като варианти за главна роля са обсъждани Джеймс Макавой и Тоби Магуайър, Кристоф Валц е коментиран за някой от поддържащите персонажи, а Нооми Рапас може би ще поеме главната женска роля. Последната спомената възможност не ни радва особено, но… спорът по темата ще стартираме, когато заговорят фактите, нали така?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments