Джеймс Браун

Един нов филм „ще разкаже историята на момче, израснало в изключителна мизерия и насилие, и превърнало се в кръстник на соул музиката, един от най-влиятелните тъмнокожи артисти в историята, чиято кариера обхваща шест десетилетия”. Как ви звучи? Поясняваме – филмът ще е посветен на великия Джеймс Браун, а идеята да се разкаже живота му на кино е на един от най-активните продуценти, номиниран за три и носител на един „Оскар” (за „Красив ум”) – Брайън Грейзър. В продуцентския екип е включен и легендарният рок-динозавър Мик Джагър, а режисурата е поверена на Тейт Тейлър, който миналата година приятно изненада света със своя втори филм „Южнячки”.

Мик Джагър:

„Голяма чест е за мен тази възможност да участвам в проект, посветен на богатата история на легендарния Джеймс Браун. Той беше изпълнител с омагьосващ чар и удивителен живот”.

Вдовицата на Браун, Томи Рей Браун:

„За мен е изключително трогателен факт, че Мик Джагър и Брайън Грейзър, двама от любимците на съпруга ми, си партнират в идеята да направят филм по неговата вдъхновяваща история”.

Сценарият е дело на Джез Бътъруърт и Джон-Хенри Бътъруърт („неЧестна игра”), но все още няма никаква информация за актьорски имена, към които ще се насочат продуцентите и Тейлър. Миналата година дъщерята на Браун е коментирала възможности за разговори с Еди Мърфи, Ъшър и Крис Браун, но за момента те не се споменават като потенциални кандидати. И както предполагат колеги-блогъри отвъд океана – защо да не бъде някой подходящ глас от Бродуей?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *