Вероятно си спомняте за филма на Роман КополаA Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III” – миналият ноември го споменахме като проект с любимия ни Бил Мъри, в който Чарли Шийн трябва да се завърне на голям екран, след като тотално „изтрещя” и сам се вкара в някакви схеми и „филми”. Тогава снимките му бяха в ход и се очакваше вече да е в отбора на фестивалните заглавия, но изглежда че нещата изостават лекичко.

Все пак снимачния процес вече е приключил и благодарение на EW разполагаме с първия ни официален поглед към филма.

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

Може ли да заподозрете, че задачата на героя на Чарли Шийн е да направи опит за самооценка? Сюжетът се върти около успешен графичен дизайнер (споменатия в заглавието тип), който се къпе в слава и пари и в комбинация с чаровната си усмивка се превръща в неустоим магнит за жените (съвсем в стил „Чарли Шийн”). В един момент гаджето му къса с него и това води до страхотни колебания, объркване и стремеж към преосмисляне на реалността.

Копола не е склонен да признае напълно, че има „прилики с истински лица и събития”, защото във филма му присъства и заиграване с реалността.

„Някои от епизодите, включени в историята, се случват във въображението на главния герой, обусловени са от фантастични обстоятелства и странни места. Има уестърн-сцени, както и епизод в нелегална шпионска агенция. Определено има заигравка с факта, че главният герой е творец, който създава стилизирани образи – като например обложки на албуми. Чарли е просто перфектен за ролята – дори заради образа, който вече е изградил пред публиката и медиите. Той е много талантлив актьор, притежава страхотен чар и е много умен. Забавен е и много обаятелен. Понякога можеш да използваш тези качества, за да решиш проблеми в реалността – и точно това прави неговият герой. Той преминава през живота, използвайки чар и остроумие, за да подминава проблемите си – буквално. Но това не означава, че се решават от само себе си – те продължават да съществуват, и именно това е историята на филма.”

Сред актьорите, ангажирани в проекта, са Джейсън Шуорцман, Патриша Аркет, Мери Елизабет Уинстед, Обри Плаза, Катрин Уиник и – разбира се, Бил Мъри. Както и Чарли Шийн – който веднъж види нахилената му физиономия, надали ще забрави седемдесетарските тъмни цайси и образа му в смокинг.

За момента предположенията са, че филмът ще бъде разпространяван на кино вероятно през февруари 2013 от новата независима компания А24, като нищо чудно преди това „A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III” да се появи в програмата на Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ще е добре Шийн да се справя добре във филма, че няма да е добре да се изложи и по този параграф.