Другият вариант за заглавие беше „черните три-четвърти чорапи на Колин Фърт”, ама е много описателно, пък и е добре първо да ги видите, а после да обсъждаме – „маневрата е в ход”:

Някак си с подписите на Коен, с Рикман и Фърт в него, срещу този римейк май нямаме нищо против. Въпреки че скепсиса по повод кака Камерън, споделен в новините ни до момента, не ни е напуснал, много й се израдвахме на „селския” акцент, очевидно необходим за ролята на „кау-гърл”. През 1966 Майкъл Кейн вербува Шърли Маклейн да му помогне в кражбата на безценна антика. В наши дни сюжетът е по-различен – търсехме си повод да ви го припомним:

Британският музеен уредник Хари Дийн (Фърт) измисля добре изпипан план как да измами/си отмъсти на най-богатия човек в Англия, известния колекционер на произведения на изкуството Лайънел Шабандар (Рикман), като му продаде фалшива картина на Моне. За да успее, той наема тексаска кралица на родеото (Диас) да се представи като жена, чиито дядо се е сдобил с картината по време на Втората световна война.

Нищо друго не можем да очакваме от филм, написан от Коен, освен да се превърне в „шибан шедьовър”! В смисъл – с тези актьори, които виждаме в действие, плюс Стенли Тучи и Клорис Лийчман, и режисирани от Майкъл Хофман („Сън в лятна нощ”, „Един прекрасен ден”, „Последната гара”) очакваме нещата да се получат. Премиерната дата на Острова е 21 ноември, в Щатите „Gambit” ще се появи в началото на 2013.

Обърнете внимание и на постерите – с тази иронична усмивка на мистър Фърт и „лъвския” поглед на Рикман, просто… ами, обещаващо!

Gambit - плакат

Gambit - плакат

Gambit - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Алън Рикман е огромен, но като че ли аз не се смях толкова, колкото ми се искаше.
    Все пак говорим за сценарии на Братята и имам големи надежди! 🙂