The Rolling Stones – Charlie Is My Darling – Ireland 1965

Колко са всъщност 50 години? Толкова малко, а всъщност толкова много… Юбилеят на The Rolling Stones е уникално постижение в историята на музиката. И в празничната еуфория се появяват разни неща, които не са виждали бял свят и/или публика от много години. Като никога-не-пускания-документален филм „The Rolling Stones – Charlie Is My Darling – Ireland 1965”, например.

Продуциран от мениджъра-продуцент на групата Андрю Лог Олдам и режисиран от Питър Уайтхед, филмът проследява едно пътуване на момчетата непосредствено преди да се превърнат в световно явление, точно когато „(I Can’t Get No) Satisfaction” започва да се катери в щатските и британски класации и да „прославя” Мик Джагър и компания. Премиерата на филма е на юбилейното 50-то издание на Ню-Йоркския филмов фестивал (още една 50-ка!), който започна именно в този уикенд, като самият импресарио ще бъде там, за да представи уникалния документ на изкушената публика.

Режисьорите Мик Гочанур и Робин Клайн, които направиха „The Rolling Stones Rock and Roll Circus”, са се погрижили за обновената версия на архивния филм, като са възстановили над 90 000 кадъра от оптичните копия и негативи, използвали са оригиналните звукови ленти и трипистовите записи на живо. Освен че включва първото професионално заснето концертно изпълнение на групата, в тази версия на филма има и новооткрити, невиждани досега изпълнения. Той ще излезе в Super Deluxe Box Set, на Blu-ray и DVD навсякъде по света на 6 ноември 2012. А на който се уреди да го види на голям екран – ще му завиждаме благородно, защото… нямаме фестивални акредитации за отвъд-Голямата-вода!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *