Никълъс Кейдж и Ръчард Кели

Последно писахме новина за Ричард Кели март месец, когато беше обявено, че само няколко месеца по-късно трябва да започнат снимките на „Corpus Christi” с Едгар Рамирес в главната роля на бивш войник със сериозна психо-травма. Както можете да се досетите, ако филмът действително беше сниман, щяхме да пуснем поне някоя и друга подробност около кастинга или може би снимки от снимачната площадка. За съжаление, „Corpus Christi” продължава да си седи в така ужасяващия „development hell”, откъдето трудно се измъкват и най-яките проекти.

Но междувременно Кели не седи без работа и според Variety следващият му филм вече се знае и снимките ще започнат януари месец. Озаглавен (поне на този етап) „Amicus”, филмът се очертава като изненадващо интересна, вдъхновена от действителни събития кримка, в която се преплитат историите на наемен убиец, негов клиент и адвокат. Един от тези тримата ще се изпълнява от Никълъс Кейдж и изненадващо, става дума за адвоката. Според нас Кели и Кейдж имат всички шансове да се окажат добър екип.

Както казахме, историята също е обещаваща: бившият музикален продуцент Лорънс Хорн, който в момента излежава доживотна присъда, поръчва убийството на съпругата си, болния си син и неговата медицинска сестра и гледачка, за да се докопа до застраховката. Наемният убиец Джеймс Пери изпълнява поръчката, за което в крайна сметка получава три доживотни присъди (намаление от първоначалната смъртна присъда) и умира в затвора през 2009. За тези двамата кастинг новини няма, но Кейдж ще играе Родни А. Смола, известен юрист и многократно награждаван автор. Смола се забърква в цялата история, когато става ясно, че Пери е използвал наръчника „Hit Man: A Technical Manual for Independent Contractors”, за да замисли и осъществи убийствата, и семействата на жертвите съдят (доста успешно) издателството на книгата за съучастничество и подпомагане на убиеца.

Определено ни звучи любопитно и се надяваме скоро да пишем още новини по темата. Има поне още две интересни роли за запълване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *