Отмъстителите / The Avengers

Това е моментът, за който всички фенове на „Marvel” копнеят от мига, в който с „Железният човек” на Джон Фавро беше сложено началото на една обща филмова вселена, която в крайна сметка да събере в един филм част от най-известните комиксови образи на студиото (което на хартия е доста често срещано явление) – Хълк, Капитан Америка, Тор, Железният човек, Ник Фюри, Черната вдовица, Ястребово око и още няколко по-второстепенни героя – „one film to bind them all”!

Резултатът, изненадващо, е един от най-добрите, забавни и развлекателни комиксови филми от последните няколко години. Оставете настрана „Черният рицар”, „Пазителите”, „V като Вендета” и други подобни, сериозни (стойностни) заглавия, търсещи драматургична дълбочина, послания и по-възвишена художествена стойност, защото тук става дума за съвсем различно нещо. Тук става дума за неангажиращ, летен комиксов филм с главно „ът”.

Отмъстителите” започва малко сковано. В общо взето скучновата сцена се запознаваме с основния злодей Локи и плана му да унищожи/подчини Земята с помощта на „тесеракта” (космическия куб с неизчерпаема енергия и възможност да отваря портали в пространството, използван от Red Skull в „Капитан Америка”), който той открадва от една от лабораториите на S.H.I.E.L.D. Това действие кара директора Ник Фюри да стартира „инициатива Отмъстителите” и да събере всички герои с изключителни способности, тъй като твърдо вярва, че само те биха могли да се справят със заплахата.

Отмъстителите / The Avengers

Следва представяне на всеки един от „вербуваните” герои поотделно. За тези, които са изгледали всички предишни филми, водещи към този, и които са стояли след надписите за допълнителните сцени, по-голямата част от това представяне малко доскучава – само Тони Старк и Черната вдовица са изключение, тъй като са забавни – а всички останали пък трябва да се борят с ударна доза нова информация, която (колкото и набързо да е представена) е един вид „origin” история, което винаги е досадно. После обаче филмът набира скорост и влиза с гръм и трясък във втората си половина.

Хубавото в цялата работа е, че поне тази интродукция, колкото и да е тромава, служи отлично на драматургията и най-вече допринася за по-голяма дълбочина на образите и когато на ранен етап отделните, силно индивидуални персонажи се сблъскват (буквално) помежду си в опит да функционират като екип, имаме една далеч по-пълнокръвна картина на динамиката във взаимоотношенията им. А когато в последната част армията на Локи нахлува на Земята, на зрителите всъщност им пука за всеки един от героите, а не са просто свидетели на напълно лишен от емоции (пък бил той и впечатляващ) екшън.

Разбира се, голяма част от заслугата за това имат и актьорите, които – както имахме възможност да се уверим от предишните филми за супергероите – са повече от перфектни за образите. Ако трябва да отлича някой, това (не много изненадващо) са Робърт Дауни-син, който за пореден път заковава ролята и е изключително забавен, Скарлет, която е перфектна като Наташа Романоф/Черната вдовица, и единственият нов актьор в екипа (колкото и за кратко, Джереми Ренър все пак сме го виждали в „Тор”) Марк Ръфало. Неговият Хълк не само е най-добрата киноверсия на гигантското зелено чудовище до момента, но е един от най-добрите и забавни елементи в целия филм – краткият му сблъсък с Локи (тук Хиделстън е доста по-добър отколкото в „Тор”) е бисер за киноисторията.

Отмъстителите / The Avengers

От техническа гледна точка забележките също са минимални. Екшънът в последната третина на филма е гигантски и спокойно може да се мери с този в „Трансформърс 3”, но с тази разлика, че е много по-земен и е пипнат от Джос Уидън с прекрасното му чувство за хумор. Най-чистосърдечно си признавам, че в разгара на битката чисто и просто „geek out”-нах. 3D презентацията общо взето е безсмислена, въпреки че отново в последната част има един-два момента, които изглеждат прекрасно. Ако не друго, поне е един от примерите за качествено постпродукционно конвертиране.

За финал мога да кажа, че предпоставките „Отмъстителите” да се окаже пълен провал бяха безброй, въпреки присъствието на страхотния Джос Уидън (никога не му е вървяло с големите холивудски филми). Вместо това филмът влиза в класацията за най-добри „пуканкови летни хитове” от последните няколко години. Все пак, подхождайки към него, е хубаво да нямате очаквания за „класическо кино” и да имате поне мъничък интерес към комиксови истории. Филм за феновете, който трябва да се гледа със сърце, а не задължително с разум!

И последно, както винаги във филмите на „Marvel”, има допълнителна сцена, но този път тя е почти веднага след началото на надписите и няма нужда да висите до края. Честно да си призная, на мен ми се наложи да проверя в нета за какво – или по-точно за кой – става дума в нея.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

61 Comments

 1. Напълно съм съгласен с ревюто! 🙂 Много ми хареса и моментът, че всеки герой бе малко или много установен, що се отнася до желания, копнежи и прочие.

  Поздравления за Джос Уидън, който си написа и сценария, и историята е измислил, и въобще..големец! 🙂 😀

  1. Най великият герой е Капитан Америка и Тор и Черната двовица няма като тях .Marvel браво за Уникалния филм

 2. Оф… като видя такива оправдания. Не, „Тъмният рицар“ е *правилният* начин да се направи комиксов филм, не е просто алтернативата на „забавен“ и „непретенциозен“. „Отмъстителите“, както и всичко марвълско досега са начинът на направиш *тъп* комиксов филм за *тъпи* гийкове. Защо не назовавате нещата с истинските им имена?

  После почти всичко друго е сбъркано:
  – Скарлет не е нов актьор в екипа и е ужасна (както винаги, с изкл. на няколко скеча в SNL);
  – Марк Ръфало, въпреки сценката с разпарцалването на Локи, е най-смотаният Хълк до момента, когато е в човешка форма (в нечовешка всички са еднакво зле). Олицетворение на неприятен сопол, който на всичкото отгоре си срича репликите все едно е на погребение.
  – Екшънът спокойно НЕ може да се мери с този в Трансформърс 3, само е изкопиран оттам. Обаче едно е Майкъл Бей, друго е някакъв телевизионер, на който чак сега му дават бюджет да се вихри.
  – 3Д-то освен, че е излишно, е и сбъркано в ужасно много сцени. Пример за качествено постконвертиране – my ass.

  За финал мога да кажа, че предпочитам Отмъстителите от 1998.

 3. Писна ми от хора, които се заблуждават, че Тъмният рицар е дълбок, многопластов, истински мрачен и еджи комиксов филм, който едва ли не е променил историята на медиума и е революционен за жанра.
  Грандиозни гийк глупости.
  Ако искате истински як прочит на комиксовия мит, макар и не на конкретен глобално разпознаваем герой, гледайте най-добрия филм на правилно обругавания напоследък М. Найт.
  Ако търсите неконвенционално заснет и разказан филм по комикс се обърнете към „Американски разкош“ по творбите на Харви Пекар. Но не ми излизайте с номера, че рицаря е нещо спешъл защото не е. В „Гарванът“ има много повече мрак, стил, и усещане за безнадеждност и хаос от прехваления опус на Нолан.

 4. @Silver
  Не ги назоваваме с правилните им имена, защото те нямаше теб да ни ги кажеш кои са те!

  – Абзацът за новия герой се отнася за Марк Ръфало, а не за Скарлет, която е супер навсякъде, както и тук!
  – Ръфало е най-добрия Хълк, както като човек така и като CGI Това за сопола няма да го коментирам.
  – За екшъна, Бей може да е по-добър и като цяло да се усеща вдъхновението на „Трансформърс 3“, но за телевизионер тук нещата са повече от фантастични, да не говорим, че сме емоционално ангажирани.
  – И да, 3D-то e от по-добрите въпреки няколкото кофти момента – особено при взривовте на автомобилите.

  За финал гледай си го „Отмъстителите“ от 1998-ма и остави тази простотия за прости хора като нас!

 5. @Vladi
  Да, „Ънтрошабъл“ 🙂 е супер филм. Жалко, че никога няма да видим първоначално предвидените продължения.
  За „Черният рицар“ не мога да се съглася изцяло. 🙂

 6. И аз се забавлявах – истински. Нещо повече, „Отмъстителите“ е най-добрия филм на „Marvel”
  от ‘Железният човек’ насам 🙂

 7. Е сега вече ме има, възползвайте се. 🙂 Примерно, като се отанся за Скарлет, сложете запетайка, където е мястото.

  Като сте емоционално анагажирани тук, и емоционално деангажирани в Т3, по-добра идея беше да се пробвате да го обясните това, вместо подхвърляне на голи твърдения като „Скарлет е фантастична“, „Ръфало е най-добрият Хълк“ и т.н. които някой като пита „защо“… и айде да видим защо всъщност?

  Взривовете на автомобилите са нищо в сравнение с поне 10-те сцени с ужасяващи перспективи, които внезапно ти връзват очите на фльонга. При това положение, постконвертираното 3D е по-добро навсякъде, където почти липсва (т.е. почтни навсякъде другаде). Всъщност, в Отмъстителите то на практика си липсва, с изкл. на въпросните 10-тина сцени.

  Ама явно сте гледали всичко през розовите очила. 🙂

 8. Абе дълбоко съм резервиран към тая простотия, ама айде да кажеме, че ще го гледам без много смисъл, защото знам, че безмислен екшън. Ама нали има много рушене та ще го зяпам, като си изключа акъла, че иначе няма да издържа да го гледам.
  Но си знам какъв филм е.

  Отмъстителите беше не лошо филмче, само че силно ви препоръчвам СЕРИАЛА „Отмъстителите“, който е сниман през 60-те (мисля че беше) или може би 70-те години. Едно време го даваха по Ефир две, ако не ме лъже паметта. Който има възможност нека го намери и гледа.. Абсолютна класика е 😉 Просто е заснет и барнат отвсякъде като сценарии и драматургия 😉

 9. П.С. няма да забравя разговора по телефона между двамата.. в еди от епизодите 😉 понеже ги слушаха те си говореха е с половин, а с четвърт дума 😉

 10. Дринов, аз по-скоро се дразня на абсолютния пиетет и ознаменуване на филма като автентичен мастърпийс, магнум опус и не знам си какво още, отколкото на самия филм, който има много достойнства. Кадърът, в който жокера куфее от прозореца на препускаща патрулка след поредното си разрушение, е чисто шибано злато. Но не трябва да се прекалява. И не това е начинът с главно ът да се прави комиксов филм.

 11. Влади, разбира се, че правилният комиксов филм е „Неуязвимият“.

  Батманите на Нолан, Пазителите, и Вендетите са в точно същата категория, в която са Отмъстителите и Спайдърмените – просто първата група са направени добре и без много компромиси (по-сериозният тон не е от особено значение), а втората група са правени като че ли да радват *единствено* гийкове, на които не им пука от нищо друго, освен героите им да оживяват на екран както в мокрите им сънища.

 12. @Silver
  Ще прибавя една запетайка. 🙂

  Перспективите при 3D-то не са ми направили впечатление, затова не съм ги отбелязал като недостатък. Ще ходя да го гледам пак тези дни и специално ще обърна внимание. Единственият момент, който сериозно ме подразни са споменатите експлозии. За розовите очила и за липсата не знам, но според мен 3D-тo е по-добро от това на „Тор“ и „Капитан Америка“, да не говорим за обиди като „Конан“, „Титаните“ и разни подобни. Така, че да смятам, че е от по-качествените. Дали има нужда от него? Не.

  За емоционалното ангажиране мисля, че е повече от ясно, не виждам какво повече има да се обяснява. Скарелт е перфектна като Вдовицата, защото от някаква пача в тесни гащи прави пълнокръвен образ който кефи, затова. А Ръфало по перфектен начин пресъздава демоните на Банър и го представя като истински учен, а не мачо, който се прави на такъв . Ерик Бана беше готин и бих могъл да разбера, ако някой твърди, че той е по-добър Хълк, но Нортън, колкото и да е готин, беше „мискаст“. Смятам, че ако направят нов „Хълк“ филм с Ръфало ще може да се докаже подобаващо.
  Защо не съм написал това в ревюто? Просто стила на ревютата ни и организацията на сайта не позволяват супер задълбочаване в неща като „позицията на вградения във фигуративните кодове субект на възприятие“ и т.н.

  @Vladi
  Разбирам те Влади и съм съгласен с теб, но сигурно и ти имаш такива филми, за които твърдиш, че са шедьоври, нали? 🙂

 13. Дринов, твърде вероятно в една или друга форма имам и аз такива филми. Ама аз не мислех, че ти специално смяташ Тъмният рицар за шедьовър

 14. @Vladi
  О, в никакъв случай! 🙂 Аз по-скоро съм фен на „Батман в началото“. 🙂 Това не означава, че не го харесвам де. Според мен истината е някъде посредата, между религиозните фенове и тези, който го плюят като пълен боклук. 🙂
  Виж, ако ме питаш за „Пазителите“… 🙂 🙂

 15. Ох, ами и аз съм сигурно от „тъпите“ гийкове – въпреки че никога до момента не съм го подозирала 8) – защото и аз страшно много се забавлявах!
  Дрин, ревюто ти си ми хареса – отново!
  И поставянето на Локи над заглавието най-авторитарно ще си го присвоя като „спешъл“ поздрав за всички фенове на Том Хиделстън, сред които съм в предните редици (и то съвсем не само заради прекрасния син поглед!) 😀 😉 😛

 16. Отмъстителите са Непобедимите, супер-геройската версия 😀 😀 😀

 17. Айде само Ръфало да не е най-добрия Хълк евър…
  Иначе – евалата 🙂

 18. @MadMax
  Радвам се, че мислиш така за „Пазителите“! 🙂

  @Svetly
  Чувствай се поздравена. 🙂

  @Gloripeace
  Има нещо такова! 🙂

  @Gogoto
  Кой е според теб? Лу Феригно? 🙂 🙂

 19. Много яко – този петък вечер няколко поколения се изкефихме максимално на последния ред на имах-а – и мога да кажа само, че непременно трябва да се гледа, защото:

  1) както и в Аватар – като настава бой последен – ние като зрители сме ангажирани и ни пука кой как кого удря, при какви обстоятелства и защо – седим приклещени в столовете си и без да осъзнаваме скърцаме със зъби – This is genuine cinema –

  2) пак No 1 – защото това е нещо адски съществено и всъщност отделя успелите „такива“ филми от неуспелите ‘такива’ филми – и според мен е най-краткото обяснение защо филмът успява;

  3) чувството за хумор – когато Хълк изпери Тор – или когато Хълк разхвърляше злодея като парцал – точно след като бе обяснил, че бил Бог – със сина ми на 8 г. се въргаляхме на пода (стратегически на последния ред на имах-а) от неконтролиран смях ; this is absolutely some great fucking comic relief;

  4) актьорите – винаги съм мислил, че да си добър актьор е непосилна (независеща от теб) работа – но да говориш подобни „глупости“ и да се търкаляш по разни метални играчки и да постигаш образ някакъв – това нямам идея как става – и тук става пред очите ми –

  5) очите на актьорите – пак – за мое щастие – истинско удоволствие е да гледаш очите на Роберт Дауни, Скарлет, Ръфало (който ‘знае’ изначално, че self-destruction е на една крачка разстояние и ние като човеци ама нищо не можем да направим по въпроса) и Том Хиделстън … те сами по себе си и само гледайки вдълбочават цялата работа … като е ясно – че не е само ‘гледане’ – а под него има една камара неща – за да се получи това, което се получава …

  6) Скарлет – Шон Пен бил казал, че не била много умна …е възможно ли е да е толкова fuckable fuckable fuckable and gifted gifted gifted – и да искаш каквото и да е друго … в края на филма не вярвах колко spot on беше във всеки един от безумните епизоди, които играеше …
  Тя е и в любимия ми три-секунден кадър от филма – когато Хълк я гони като обезумял звяр – и тя е пред него – красива, крехка, обаче неуловима …Може би ще успеем в крайна сметка да се измъкнем от неизбежния край … някак си – защото сме талантливи ? или иновативни ? или богоподобни ? или находчиви? или просто красиви ? – винаги ще има нещо в природата ни, което и в най-безнадеджния миг – озовали се в лапата на експлодирал „позеленял’ звяр – ще ни тика към светлото и към whatever our purpose is …

  7) така забавният ‘комиксов’ вариант на саможертвата в християнския ни свят – при която един единствен човек е достатъчен да жертва себе си – за да спаси всички други … тази най-човешка и непоклатима сила и пред най-злите ‘злодеи’ – в ръцете на пичагата хаймана Р. Дауни Джуниър – грабнал ядрена ракета и втурнал се към самата утроба на злото във Вселената – се превръща в поредица от плонжове – с които той не само бастисва Злото като концепция – но успява да се търкулне от стратосверата надолу – за да плонжира на тротоар в Манхатън – жив и здрав – въпреки, че in the process се е жертвал съвсем наистина и е спасил човечеството като такова –

  8) Разбира се всички възможни технически работи и обстоятелства свързани с така сполучливото пресъздаване на сблъсъка между нашите ‘герои’ и мътните извънземни лоши – – – не знам как се правят – но им се радвам максимално – когато са положени в подобен контекст –

  Филмът забива здраво – и поставя сериозни проблеми пред наредилите се на опашка други предложения това лято … Също показва – колко малко показват всъщност трейлърите … Тъп трейлър хубав филм и хубав трейлър тъп филм са често срещани комбинации …А магията на успелия филм си остава точно това – магия, която не можеш да планираш, пипнеш, начертаеш и прошномероваш…

 20. На мен ми писна от разни тъпи, комплексирани филмови елитарчета като Силвъра и Скротума, които се подвизават в разни форуми и блогове, имат се за мана небесна и за най-големите „критици“ и филмови разбирачи в България.
  Да го духате пичове.
  Малко ви съжалявам, щото сигурно е много кофти да гледаш всеки филм под лупа и да си максимално съсредоточен да мислиш как да го нахейтиш и какво не му в ред. Това със сигурност НЕ е удоволствие.

 21. Аз пък се кефя как филма ще размаже бокс офис класациите, получи одобрението на феновете, че и яко разклати веруюто на критиците, които тоя път са буква безгласна и се чудят откъде им е дошло. Пълен сеир, абсолютен кеф 🙂 Браво момци, кефя се и на вас за положителните мнения, радвам се и за
  якото ревю на опериращите кинаджии 😉
  Евала!

 22. Филма си беше ЧУК 🙂 Баси мелето :)))))
  Ще подкрепя мнението на Дринов: Хълк на Марк Ръфало си беше най-якия Хълк … изобщо не трябва да се коментира според мен. И като Хълк и като Брус Банър.

 23. @Milbo
  Много приятно ме изненада. 🙂

  @Афала
  Всеки има право на мнение, не трябва да се ядосваш толкова. Ето виж, че и ние се разминаваме по темата Геймън. 🙂 🙂 Пък и едва ли споменатите от теб колеги, че видят критиката ти към тях точно тук. 🙂

  @UZUMAKI
  Видях го това за физиката на Хълк, но на втората формула ме загубиха. 🙂 🙂 Яка е статията.
  Радвам се, че ти хареса филма! 🙂

  @MCFOXXX
  Евала на теб Фокси! 🙂

  @MadMax
  Много се радвам, че си съгласен с мен!
  Забравих да те питам, Жената и брат ти изкефиха ли се? 🙂

 24. Хммм 200.3 млн в САЩ , размазващо начало и другия понеделник ще ги удари милярд вече (по света )

 25. Да бе тъкмо щех да го напиша….
  Ама не това е важното…. По важното е друго…. Айдееее, ПРОДЪЛЖЕНИЕЕЕЕ…… до три дни са го обявили…. залагам си малкия хайнрих на масата пред луд, болен от Паркинсон със сатър….

 26. А продължението е ясно , дори и 300 млн бюджет може да им отпуснат ,никакъв проблем няма да им бъде на студиото при тези приходи ,просто искам нещо по-мащабно ,но най-много си чакам Прометей ,няма да има такива пари чак , но ще е къде ,къде….

 27. 200 милиона за три дни …. баси … това май бие най-големите очаквания !!! Не съм запознат особенно, но тези резултати не бият ли нечий рекорд ???

  @Дринов
  Жената почти насила я вкарах в салона (чак по пътя и казах, че отиваме на екшън с Железния Човек, Хълк (оня големия зелен урод), Капитан Америка (!!!) и прочие), беше тръгнала да слиза от колата в движение :)))) С удоволствие забелязах, че въпреки, че запази самообладание, днес се загледа в Невероятния Хълк по ТВ :))))
  А на братото ако не му беше харесало … щях просто да го заведа на лекар … все пак е на 16 години :)))) Страничен ефект е че сега врънка пари за комикси :))))

 28. Аз все пак седя и си мисля – защо този Joss Whedon – за който признавам си не бях чувал до вчера успява с нещо толкова трудно по такъв безспорен начин …
  Отивам аз и какво да видя …след един съвсем първи опит като режисьор човекът писал сценарии в продължение на 14 години преди да седне да режисира пак … Въпреки успеха на този опит – обаче – продължава да пише и до днес…В известен смисъл – това отлично режисирано кошмарно като комплицираност задание е направено от успял сценарист и мътен и недоказан режисьор …Не само това – ама се оказва, че бил трето поколение такъв – и баща му и дядо му били също скрийнрайтъри …
  Какво ли е да живееш в къща където и дядо ти и баща ти са писали и пишат сценарии ?
  Никога няма да разбера :))

 29. Да си признаем честно, затиснатата по корем Черна Вдовица беше своебразен връх…при мен поне… 😉 😛

 30. Брус Банър трябва да е по млад , слаб и висок Невероятния Хълк беше всичко точно в пъти по добър от този Хълк не знам какво са си мислели като са избирали този а иначе филма е супер

 31. @слави, Едуард Нортън е последният човек, който беше подходящ за ролята на Невероятния Хълк. Нито има вид на учен, нито блести с някакви актьорски качества (с риск да засегна нечии симпатии) 😀 С Ръфало почти се получиха нещата, а зелената му версия си е трепач (буквално и преносно). В продължението нещата ще са муцка.

 32. Изчаках да мине малко еуфорията и да гледам филма на спокойствие. Очарователно забавление, най-вече заради артистите.
  Робърт Дауни – неотразим както винаги. Скарлет – изпълва екрана с Женственост, дори и нищо да не прави, а следящите кариерата и със сигурност са забелязали значителния и напредък И като актриса. Марк Ръфало – попадение! Това определено е „моят“ Брус Банър! Пълнометражен филм с негово участие би бил добра идея. Крис Еванс – леле, тази трогателна наивност-невинност в насълзените му очи…Истински Капитан Америка. Крис Хемсуърт – тук ще замълча, но прекрасно се вписваше в екипа; Том Хидълстън – точният злодей за този филм… И накрая, един крайно, ама крайно неприятен ми изпълнител, чиито филми гледам с огромна доза предубеждение – Даниел Крейг – ДОРИ той си беше на мястото. (Казах го… не мога да повярвам…)

  Героите имаха история, отношенията им имаха смисъл, диалозите – страхотни попадения, изобщо – струваше си всяка минута. Да не говорим, че сцената как Хълк размята Локи още ме разсмива.
  Сега ще взема да изгледам и Капитан Америка.

 33. @ MadMax

  Ха-ха-ха, значи затова ми е харесал, знаех си аз, че няма как да ми хареса онзи тип… Ма що така си приличат тия хора???

 34. Досега не бях обръщал внимание, но наистина си приличат 🙂 … въпреки че Дж.Ренър е доста по-лицеприятен 🙂

 35. @MadMax
  Дай на момчето пари не се скръндзай! 🙂 🙂

  @HerMamut
  Ах, тиииии! 🙂

  @слави
  Знаеш ли колко е висок Банър в комикса?

  @П. Терзиев
  Култово! 🙂 Нета е пълен вече с такива неща, ама е хубаво да споделяш, че има спойлър. Не е като това да не е най-великия момент в целия филм. :“) 🙂 .

  @TheVulture
  В „Казино роял“ не му ли се кефиш на Крейг? „Мюнхен“?

  И още веднъж, @MadMax
  Вярно ли смяташ , че Ренър е по-хубав от Крейг? 🙂 🙂

 36. @Дринов
  Не ме кефи Крейг. Не е мой тип и няма никакво излъчване. Нито е достатъчно „добър“, нито е достатъчно „лош“, ако разбираш какво искам да кажа… Безличен ми е – ако го пъхнеш в тълпата статисти, няма да се отличи с нищо. А откакто развали и Бонд, съвсем ми опротивя.

 37. Е как безличен, бе? Гледай к’ва мутра има, ще се отличи навсякъде! 🙂 🙂
  Но те разбирам, всеки има актьори, които са му неприятни. 🙂

 38. Снощи го гледах………
  Да не повярваш, че ще го кажа!
  Абе не е лошо филмчето . Като цяло ми хареса. Има плюсове, има минуси, но като цяло за забавление и отмора бива. Заслужава си гледането. Няма нищо стойностно в него, но идеята на филма не е такава. Явно Уидън си знае работата. Има доста тъпотии във филма, но като цяло ако си позатвориш очите става. Очаквах по голяма мащабност от извънземните,ане да излизат от една дупка над Ню Йорк и уж завладяват целия свят, но все едно завладяват само града. Пък и очаквах повечко извънземни като бройка. Като говорят през цялото време за армия очаквах АРМИЯ 🙂
  Иначе държа да отбележа най интересното нещо във филма, за което е споменат и в рецензията на филма.
  Това е срещата на Хълк с Локи. Бих казал, че не е бисер за киноисторията, а си е направо шедьовър за киноисторията. Просто съм паднал от смях на този момент, не само че е супер смешно, а го връщах 5 пъти да го гледам пак и пак, защото просто адски ме изкефи как му прекъсна мисълта на Локи пък и дъха накрая с това негово пъшкане………… Просто му разглоби кокалите, като го замята така…. Много изродскооооо….. хахахахах!!!

 39. Абе, heinrich, как може да го гледаш този филм на компютъра, бе? При това, даже не и в HD.
  Знам, че нямаш възможности около теб, ама все пак! 🙁
  Гаранция ти давам, че филма отнася поне 2-3 точки отгоре, ако го гледаш в IMAX. A Хълк е един път! 🙂

 40. Първият половин час ми беше безкрайно скучен, докато ги съберат и представят на едно място. После малко по малко ми стана интересно, а последната битка беше първата екшън сцена, която успя да ми напълни душата от поне година насам.
  Готино чувство за хумор, но само не разбрах какво търсеха в този филм лошите от Пауър Рейнджърс 🙂 И кой е този когото видяхме на края?

 41. След като не се вълнувах много от поредицата, въпреки, че бях гледал повечето филми в домашни условия, пропуснах първите прожекции. После когато ми се прииска да видя защо се изстреля в боксофиса вече не го даваха. Но тази седмица пак има по една прожекция на ден в IMAX и аз се възползвах от нея вчера.

  😉 (предполагам, че мога да дам мнението си за филма) 😉

  Наистина, без да съм фен, филма ми хареса. За мен леко скучновато ми беше малко в средата – на кораба докато обсъждаха това-онова. Но като цяло ми хареса атмосферата! Много се изкефих на това, че долу-горе всеки със всеки си размениха къде по някой, къде повече юмрука и този вътрешен сблъсък беше добре направем.

  Локи – да, много симпатичен злодей! Бих го гледал с удоволствие в някое продължение.

  Също и екшъна накрая не беше толкова разклащашо представен, въпреки че „лошите“ бяха много неясни, какво представляваха – какво управляваха, какви оръжия имаха…

 42. Филмът е тотален шит, с риск да обидя фенчетата, които сигурно не надвишават 15 год.- че кой друг би го харесал? Мудно действие, лошо заснети екшън-сцени, които ме оттегчиха на моменти, за комиксов филм очаквах повече. Джос да се придържа към сериалите, там му е стихията, но за истинско кино още не е дорасъл.
  Аз очаквах безмозъчно забавление, стрелби и битки, а получих безмислена и безподобна скука. Всички Батмани и В като Вендета са в пъти по-добри. Даже и Iron man ми допадна повече.

 43. @iliqna
  Damn, girl

  А е ли възможно според теб да не ти е харесал филма, защото си с Y-хромозома ?

  Преди да бъда обвинен в сексизъм, да поясня:
  Комикс филмите по дефиниция са за момченца, защото комиксите са за момченца. Женския еквивалент са всички ром комове и секс§дъ ситита и тем подобни. To each is own.
  И да се поаргументирам още малко:
  Не разбирам къде действието е мудно, като то целия филм на практика е шеметно действие с малки диаложни паузи за баланс. Екшъна (поне на мен) ми отвинти главата като го гледах (особено в трети акт), пък за теб не знам.
  Според мен филма е от рядка порода балансирани комиксови филми (за разлика от предния спайдър-армен) и всъщност ме забавляваше всичките три пъти в които го гледах.
  За последно пояснявам, че всички по-горе харесали го сме над 15 😉

 44. Добри актьори, добри диалози и добър екшън, но нищо особено като цяло.

 45. Като цяло си е добро забавление. Въпроса е, да са ти симпатични героите, да не е съвсем плосък сценария и да е приемлив екшъна. Всеки си има вкус, но, например, „Трансформърс“ по тези параграфи хич не ме заинтригува.

  @Dorrian.Dante, а даже някои почти 3 по 15! 😉 😉 😉

 46. Чуден филм, но му липсват няколко героя:
  Мики Маус
  Попай моряка
  Бъгс Бъни
  Чебурашка (защо пък не и нещо руско).

 47. Да, ако идеалът ти за изкуство и/или развлечение е да видиш Локо, Чоко и Боко за половин секунда заедно на екрана, предполагам че филмът става. Не случайно Мики Маус бе възпят в края на „Пълно бойно снаряжение“. Кубрик се опита да ни предупреди, но уви.

 48. Много е забавно! По света има тооооооолкова много фенове на Кубрик, Тиер и другите като тях, но когато излезе филм като Отмъстителите, който е по комикс, всички го подцениха (и продължават да го подценяват) и си мислят, че щом главните герои носят спандекс или са CGI, то значи филма е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за деца и не струва. Ами съжалявам, че ще ги разочаровам, но понякога се пръкват филми, като този, които не са само за деца а за всички и точно този филм те разтоварва и те заинтригува с история,герои, екшън и ефекти. Ти плащаш за това и ТОЧНО ТОВА получаваш. Всеки който е влезнал в киното с нагласа, че ще види нещо дълбоко, смислено, морално-поучително и т.н. и е останал разочарован и после хейт-ва филма е в грешка. И грешката е, че въобще е влезнал в киното с такава нагласа. Да, да, да….знам – всеки си има мнение. ОК! Мразете филма! Плюйте го! НО моля ви, поне не отричайте качествата му! Мисля, че няколкото милиарда по целия свят, които го харесват и рекордите в бокс-офиса не могат да грешат! 😉 Ако искам да гледам нещо задълбочено, което да ме накара да мисля през целия филм ще си пусна да гледам Изкуплението Шоушенк, Зеленият Път или Черно. Но аз не искам цял живот да гледам такива филми, които да ме натоварват по един или друг начин и то само защото това е истинското кино. ПОНЯКОГА според мен човек ТРЯБВА да ходи на кино знаейки, че филма ще го разтовари и колкото и дупки в сюжета да има, колкото и смешен да е Капитан Америка в костюма, ти просто да си ядеш пуканките и да се забавляваш. Точно това мисля да направя и тази година примерно със Заразно Зло. Знам, че филма има СТРАШНО много минуси и не го прехвалвам, но ми е супер когато през 2 години излезе нещо такова разтоварващо, в което кефа е да гледам как готини мацки цепят зомбита. Плащам си и това получавам. Нито повече нито по-малко! Защо и Вие да не можете така? Не е срамно да гледате „безсмислени“ филми! Никой няма да Ви съди. Кой знае … ако оставите задръжките настрана може и да Ви хареса 🙂