Винаги е успокоително – и вдъхновяващо – да видиш Клинт Истууд отново на екран. Въпреки годините и по-скоро именно заради тях, заради харизмата, майсторството, опита и другите прекрасни качества, които притежава всяка истинска звездна легенда като него.

Преди десетина месеца споделихме новина за началото на работата по филма „Trouble with the Curve” – ето как ще изглежда резултатът.

Trouble with the Curve” е режисьорски дебют на Робърт Лоренц, партньор на Истууд и асистент-режисьор на негови филми. Сценарият е на Ранди Браун и разказва за „скаутска” обиколка на опитен бейзболен майстор, който спешно се нуждае от помощта на дъщеря си, защото очите му изневеряват.

Държа да отбележа, че нямам нищо против още една история за отношения родители-деца, особено когато е поднесена със закачлив диалог (а дано!), с леко намигване и чаровно актьорско взаимодействие. И макар че не съм почитателка на Ейми Адамс (което не означава, че отричам качествата й – напротив!), не мога да си изкривя душата – ролята на щерката й отива. Появата на Джъстин Тимбърлейк също много ме радва, защото той трябва да развива потенциала си, особено в подходяща атмосфера и в партньорство с легенда!

Лично мнение – на „Trouble with the Curve” ще му бъде много по-лесно да привлече публика, различна от фанатичните маниаци на тема бейзбол, след като „Кешбол” преди броени месеци проправи пътя на този тип филми към различен тип зрители – хора, за които киното не е само забавление и притежават сетива за оценка на стойностни кинотворби. Най-новият филм с участието на Клинт Истууд ще се появи на екран в Щатите в края на месец септември, срещата с българската публика е предвидена за началото на ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *