Преди няколко дни Dark Sky Films представиха първия трейлър на „1BR“ – един от отличилите се хитове на Fantasia International Film Festival, чието последно издание се проведе през лятото на 2019, когато светът все още тънеше в блаженство, без да подозира за парализата, която пандемията от коронавирус ще му нанесе в началото на следващата година.

1BR“ е дело на правещия пълнометражния си дебют режисьор и сценарист Дейвид Мармор и разказва за млада жена на име Сара, която след като загърбва болезненото си минало, за да преследва мечтите си, успява да наеме перфектен апартамент в Холивуд. Но нещо не е както трябва. Неспособна да спи, измъчвана от странни звуци и заплашителна музика, новият ѝ живот започва да се разпада. Когато тя разкрива ужасяващата истина, вече е твърде късно. Хваната в истински кошмар, Сара трябва да открие достатъчно сили в себе си да запази рухващия си здрав разум или завинаги да бъде хваната в екзистенциален ад.

В главната роля влиза Никол Брайдън Блуум („Better Off Single“), а доста добра представа за атмосферата на „1BR“ и ужасът, който спохожда героинята ѝ Сара, може да придобиете от трейлъра и един клип. Вижте.

Въпреки че метафората за трудностите при избора на първи дом и притесненията, до които водят първите крачки в самостоятелния живот, е прекалено очевидна и буквална, това, което виждаме в трейлъра на „1BR“, ни допада – и като ритъм, и като атмосфера. Като прибавим факта, че отзивите от фестивалния показ на филма са доста положителни, както и при създалата се ситуация с висенето по домовете, с удоволствие бихме му хвърлили едно око, когато се появи по платформите в края на април.

Вижте и един не особено сполучлив плакат,

1br-poster-20200331

Режисьор и сценарист на „1BR“ е Дейвид Мармор. В ролите са Никол Брайдън Блуум, Джайлс Мати, Тайлър Никълс, Алън Блуменфелд, Селест Съли, Сюзън Дейвис, Клейтън Хоф, Ернестин Филипс и др.

Премиерата е на 24 април на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *