Робърт Патинсън

Не бихме пропуснали да съобщим детайли по нов проект на Вернер Херцог – „Queen of the Desert” вече намери своята млада версия на Лоурънс Арабски. Според Variety Робърт Патинсън е ангажиран за ролята на Т.Е. Лоурънс – офицерът от Британската армия, вдъхновил създаването на един персонаж, познат на целия свят благодарение на Питър О’Тул и епохалната творба на Дейвид Лийн от 1962 „Лоурънс Арабски”.

Лоурънс поддържа контакт с удивителната дама, чиято история ще бъде в центъра на новия филм на Херцог – Гъртруд Бел. Тя има много образи и много специалности – пътешественик, писател, археолог, изследовател, политическо аташе на Британската империя в зората на 20 век. Главната роля все още е „резервирана” за Наоми Уотс и ще ни е любопитно да проследим как тя ще се справи с образа на силната и интересна жена, изиграла решаваща роля в създаването на модерните държави Ирак и Йордания и в издигането на техните първи управници – крал Абдула и крал Файсал. Още по-интересно ще ни бъде как ще бъдат изградени професионалните, приятелски взаимоотношения между Бел и Лоурънс.

Може би покрай Вернер Херцог и Наоми Уотс ни се иска да вярваме, че Патинсън не се заема с предизвикателство, което не му е по силите. Надяваме се след като видим работата му в „Cosmopolis” на Кроненбърг да имаме достатъчно аргументи относно присъствието на момчето на актьорската сцена – и дано да бъдат повече „за”тата, защото вече достатъчно „против” си е натрупал с участието в една „против”на и доста продължителна „здрач”на сага.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *