Дейвид Боуи
Дейвид Боуи

В тази новина ще ви покажем първия поглед към Джони Флин в ролята на Дейвид Боуи в предстоящия филм „Stardust”. Ако изречението ви учудва, не се притеснявайте, и за това мислим да поговорим. Започваме от простите факти – Джони Флин (изиграл Албърт Айнщайн в сериала „Геният”) ще се превъплъти в невероятно сложната роля на повече от иконичния Дейвид Боуи. Филмът се нарича „Stardust” и няма да бъде толкова изследване на биографията, колкото по-скоро поглед към преобръщащия музикалния свят момент през 1971 г., когато младият Боуи пътува за първо посещение в Америка и открива началото на може би най-култово си алтерего Зиги Стардъст.

Дотук звучи повече от чудесно, нали? Защо не подскачаме от вълнение тогава? Причината е доста проста, а в същото време многопластова – този филм няма никаква подкрепа от семейството и наследниците на Боуи, най-вече синът му Дънкан Джоунс, което автоматично значи, че в него няма да има нито една песен на легендарния музикант. Създателите на филма са решили да замажат положението с това, че саундтракът ще бъде изпълнен със специфични за този исторически период песни, които Боуи е изпълнявал.

В днешно време рок биографиите са на върха на популярността си, след „Бохемска рапсодия” и „Рокетмен”. Двата филма обаче бяха правени с пълната подкрепа на останалите членове на Queen и Елтън Джон, и в двата случая с активното участие на замесените, доколкото е възможно. Съответно и в двата филма личността е на преден план, но никога не се забравя, че на великия музикант музиката е част от личността му. С риск да прозвучим дребнаво и меркантилно, освен това и двата филма имаха много сериозни студия, много сериозни пари и страшно добри екипи зад камерата си. За тях знаехме от месеци, преди да започнат да се снимат и брояхме минутите, докато ще успеем да ги видим. Нима Боуи заслужава по-малко от това?

Разбира се, че дълбоко сме се убедили, че с малко пари може да се прави много качествено кино. Вярваме и че може да се постигнат удивителни неща, когато едни кино-артисти не трябва да се съобразяват с голямо студио, или пък с прищевките на хора, които искат да запазят добрата репутация на някого и с тази цел ще се опитат да прикрият истината. Ужасно много стискаме палци да сме лоши пророци и да се окажем абсолютно сбъркали в първоначалната си преценка. Но няма как да не си признаем, че сме скептично настроени. Никой не оспорва магнетичната сила и изключителното присъствие на самата личност на Боуи. Но той все пак е легендарен музикант, иконичен със своята индивидуалност и уникално творчество, а не легендарен караоке певец.

Ето и как ще изглежда Джони Флин в ролята на Дейвид Боуи.

fotonoticia_20190821103111_800

Режисьор на „Stardust” е Гейбриъл Рейндж („I Am Slave”), а сценарият е дело на Кристофър Бел, който до сега има един кредит – два епизода от документалната поредица на Netflix „The Last Czars”. Във филмът освен Джони Флин участват Джена Малоун като съпругата на Боуи Анджи и Марк Мерън като пропадналия му публицист Рон Оберман.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments