Лий Даниелс и Хю Джакман

Precious” се превърна във фестивален хит и привлече вниманието на публика и специалисти върху възможностите на Лий Даниелс, а неговото внимание беше насочено върху още два сюжета по реални лица и събития. Единият проект на име „Selma” се фокусира върху взаимоотношенията между Мартин Лутър Кинг и президентът Линдън Джонсън с кампаниите и протестите в защита на гражданските права в средата на 60-те години. Сред ангажираните актьори са Хю Джакман, Лиъм Нийсън, Дейвид Ойелоуо, Робърт де Ниро, Cedric the Entertainer. Другият проект се нарича „The Butler” – за човек, който работи в Белия дом в продължение на няколко президентски мандата.

След като приключи съвсем различен проект – „The Paperboy”, чийто нов трейлър ви показахме преди малко и който привлече погледите на публиката в Кан, Даниелс продължава работа по „The Butler” и междувременно е привлякъл Хю Джакман в друга история, посветена на Мартин Лутър Кинг. Новата идея ще се развива под заглавието „Orders to Kill” и ще проследи адвоката Уилям Пепър (Джакман), който в продължение на десетилетия не се отказва от твърдението, че осъденият за убийството на Мартин Лутър Кинг всъщност не е отговорен за смъртта на легендарния активист.

Хана Уег отговаря за сценария по книгата на Пепър „Orders to Kill: The Truth Behind the Murder of Martin Luther King, Jr.” Филмът ще проследи самотната кампания на адвоката, който се опитва да докаже, че правителството на Съединените Щати стои зад убийството. Продуценти на проекта са екипа на Millennium Films, все още не е ясно кой ще го разпространява, но не трябва да се съмнявате, че ще ви държим в течение за всякаква информация, която постъпи по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *