Джулиан Асандж, Джеръми Ренър

Един от проектите, фокусирали се върху WikiLeaks и техния създател, журналиста Джулиан Асандж, може би се привдижва напред в творческите етапи. Причината е Джеръми Ренър и интереса, проявен от него. Коментира се вероятност режисьорската позиция да бъде заета от Бил Кондън. Защо носителят на „Оскар” за адаптиран сценарий на „Богове и чудовища” и номинираният за „Оскар” за адаптиран сценарий на „Чикаго” се е втурнал да реализира финала на „любимата” ни „здрач”-на сага – това остава загадка, обяснима само и единствено с фииникийски знаци. Но сега вероятно той ще се заеме с нещо по-интересно и със сигурност – по-значимо.

В основата на проекта на DreamWorks са две книги: „WikiLeakes: Inside Julian Assange’s War on Secrecy” на Дейвид Лий и Люк Хардинг и „Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website” на Даниел Домшайт-Берг. Сагата на Асандж (потърсил убежище в посолството на Еквадор във Великобритания) и сайта му съвсем не е приключила и същинската подготовка по бъдещия филм предстои, още повече нито актьорът, нито вероятният режисьор са потвърдили своята ангажираност. Продуцентите на проекта много биха искали да потърсят независимо финансиране, извън сянката на DreamWorks, но и това е все още идея в пожелателно, бъдеще време.

И за да не се изневерява на „паралелните” идеи (тенденция от последните няколко години), HBO и BBC също работят по техен WikiLeaks-проект; финансовият експерт Меган Елисън разработва и тя подобна идея, която вероятно ще бъде написана от сценариста на „Войната е опиат” Марк Боъл. Има и още един документален проект в развитие, както и филм по биографията „The Most Dangerous Man In The World”. Времето ще реши дали и на кого да даде преднина, ние залагаме на Ренър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *