По принцип не съм привърженик на стенд-ъп комедиите – не защото нямам чувство за хумор и не защото те нямат традиции у нас, а просто защото още не съм срещнала някой, която да „бие” по налудничава оригиналност Уди Алън. И, подсъзнателно и интуитивно, всяка идея за филм, в чиито фокус е живота на подобен творец-артист, събужда скептичните ми бръчки.

Моите предразсъдъци се размърдват и заемат позиции още по-сигурно, когато – както е с филма „Sleepwalk with Me”, авторът му Майк Бърбиглиа е сценарист, режисьор и изпълнява главната роля. Кой остава да е творческият коректив в случая?

Момчето Майкъл е симпатяга – нищо лично, и може би е нормално името му да не ми говори нищо – до момента не е имал роли във филми, които да видим и да оценим, а този проект му е режисьорски дебют. Има два спасителни фактора за отношението ми към „Sleepwalk with Me” – това е нискобюджетна независима продукция и е показана в програмата на Сънданс, където е получила овации и по-важното – Наградата на публиката, което си е забележително признание.

Заради тези немаловжани детайли съм склонна да хвърля едно, добро око на филма, ако ми се удаде случай – да видя как самият глаавен герой/сценарист и автор на едноименна книга (omg!) се справя с трудностите в живота си и със своите странни сомнамбулски нощни разходки.

Филмът ще бъде пуснат в ограничено разпространение в Щатите в последната седмица на август. Факт: поне от липса на разнообразие не могат да се оплачат американските зрители.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *