Assassin's Creed

Една от най-харесваните и добре продавани видеоигри в последните години – „Assassin’s Creed” ще се сдобие с филмова версия: Sony Pictures преговарят със създателите от Ubisoft Montreal, които са потвърдили, че бъдещият проект ще е триизмерен. Variety пък споделят, че Майкъл Фасбендер (може би почитател и геймър?!) ще се включи в проекта с участие в роля, и като продуцент.

Играта излиза за първи път през 2007 година. Както в първоначалния сюжет, така и в продълженията главен герой е Дезмънд Майлс – собственик на бар, отвлечен от могъща корпорация (нещо подобно на модерни тамплиери?!), който е наследник на изкусна фамилия убийци. Да си служи с оръжия му е в кръвта, но корпорацията го принуждава да използва устройството „Animus”, с чиято помощ Майлс оживява спомените на своите предшественици. Целта е една – да се открият всички артефакти, наречени „късчета от Рая”, които заедно управляват могъща сила – да се контролира човечеството и да се промени съдбата му.

В играта и продълженията й са включени убиеца Алтаир, чиито спомени са от времето на Кръстоносните походи в Близкия Изток, и убиеца Ецио от Флоренция през 14 век. Като герои с роля в развоя на игрите се появяват английският крал Ричард I Лъвското сърце, Леонардо да Винчи, папа Александър VI (Родриго Борджия) – някои от тях на моменти притежават някои от търсените артефакти. В сюжета на новата игра „Assassin’s Creed III”, която ще излезе в края на октомври, Майлс ще използва спомените на още един свой предшественик – метис в колониална Америка от края на 18 век.

В поредицата има сериозен потенциал – и заради възможните „разклонения” в исторически епохи, и заради многобройните идеи за „свещени предмети” (артефакти), които биха поддържали здрава мрежата от истории и гонитби между героите. Може би затова Ubisoft Motion Pictures са решили да последват примера на Marvel и сами стартираха разработването на проекта (все още се коментират подробности със Sony), като в момента търсят сценарист и режисьор. Управителят на компанията Ubisoft Жан-Жулиен Бароне сподели радостта си от включването на Фасбендер („той беше нашият оригинален избор”) и допълни, че най-вероятно ще видим актьора в ролята на Алтаир, без да се конкретизира дали той ще изиграе още и Дезмънд, Ецио или някой друг от персонажите във филма.

Без сценарист и режисьор сигурно още доста ще си почакаме, докато долети и този фентъзи-екшън до екрана. Направихме вече тихомълком асоциация с кошмара „Принцът на Персия: Пясъците на времето”, но се стремим да задържаме тази мисъл в главите си колкото е възможно по малко, за да не предизвикаме лошо стечение на обстоятелствата. А междувременно може да си пофантазираме кой би бил най-подходящият избор за двете вакантни ключови позиции. Някакви идеи?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Майкъл Фасбендър е отличен избор за която и да е роля на килърите … иначе и Джейк Гиленхал и Джим Кавийзъл (най-вече) са също подходящи 🙂

  2. Аре Джи/Гиленхал да не ми се вясва – още не мога да забравя колко беше досаден „Принцът…“ – бррр! Джим К. е доста недооценен актьор… Имам усещането, че след „Страстите Христови“ поема несъществени роли в неголеми филми, а има потенциал – не само за убиец 🙂

  3. Аз пък се забавлявах на „Принца“ … очаквах доста по-голяма тъпотия. Вярно, че като го засякох няколко пъти по HBO, определено си е труден за повтаряне, но кой пък е очаквал нещо различно ? Според мен „Принца“ има и нещо положително, а именно отварянето на нови хоризонти в кариерата на Джейк Гиленхал …. беше ми писнало да го гледам навсякъде като лесно раним тийнеджър и този филм ми се струва че промени стереотипа.
    Абсолютно съм съгласен с мнението ти за Джим Кавийзъл. Много разностранен актьор, но и доста инертен в избора си на роли. Той има нужда от само една главна роля в успешен касов филм, за да бъде изстрелян във висшата лига … нещо подобно на това, което „Iron Man“ направи за Робърт Дауни. 🙂

  4. „Принцът“ беше трагедия! Джейк Джиленхол по принцип го харесвам, но в него беше направо смешен! 🙁

  5. Джим Кавийзъл наистина приличана Алтаир. Много щеше да му отива.