Илай Рот

Тук една доста позакъсняла новина, но какво пък? Когато голямо студио като Warner Bros. иска да „придвижи” към скоростната лента някой проект, няма време за изчакване на поети ангажименти. Жауме Колет-Сера ще се оттегли от „Harker” – проект, за който сме ви информирали и чиято сигурна звезда (все още) е Ръсел Кроу. Сега в екипа се включва многофункционалният (актьор/продуцент/сценарист) Илай Рот, и то като режисьор. Не сме чували за него в тази роля откакто преди 5 години направи втория „Hostel”, а сега ще разкадрова гонитби с Дракула, което е най-малкото интересен избор.

Сценарият на филма го шлифоват Лий Шипман и Брайън Макгрийви и според пронизващите пространството информационни вихрушки (звуков ефект – плясък на вампирски криле), австралийският рокер-гамен няма да бъде титулния юрист Джонатан Харкър, който разследва серия убийства за Скотланд Ярд, а щял да се „загърне” в мантията на самия Дракула. Ако си пусне малко по-дългичка коса, може пък и добре да се впише в образ, и да попълни някои фетиш-мании на операционния колегиум!

Екипът на „Harker” е единодушен – „когато се финализира сценарият, ще стане ясно и кой е подходящ за главната роля”. А ако се потвърди, че Warner Bros. имат амбиции да поставят начало на поредица, тип „сериал” за голям екран – ще е нужно да се проверят дългосрочните планове на актьорите с потенциал за тази роля. На Илай Рот ще му бъде интересно и със сигурност предизвикателно, да поеме ангажимент „във висшата лига”, още повече че следващият му режисьорски проект, хорър-трилъра „The Green Inferno” (който бил вдъхновен от работата му в Чили) е в пред-подготвителен период и е планиран за някога в 2014 година. Защо да не „спретне” междувременно един бърз „франчайз-старт”? Друг е въпросът дали публиката не се пресити от нови версии на вампирски истории, ама след като продължават да се бълват продължения на „здрач”ните недоразумения… защо ли задаваме риторични въпроси?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *