Алекс Прояс и „Joe Golem and the Drowning City”

Нямаме нищо против да пишем още и още новини за предстоящи проекти на Алекс Прояс, но нека поне един от тях да се осъществи – започваме да се притесняваме, че така ще продължава да скача от проект на проект, а ние никога повече няма да видим негов филм. А има един-два, които доста ни радват и ни се ще да ги видим и ако може, по-скоро. Екранизация на „The Unpleasant Profession of Jonathan Hoag” на Робърт Хайнлайн ни се стори чудесна идея, но и „Joe Golem and the Drowning City” звучи доста обещаващо.

Отново екранизация, но този път по комикс, „Joe Golem” е историята на осиротяло момиче, застаряващ магьосник, учен лунатик, викториански детектив и Джо Голем, мъж, чиито странни сънища намекват за още по-странно и забравено минало. Всички тези герои населяват потъналия през 1925 година Манхатън, който в следствие на земетресение е залят от вода – само това е достатъчно, за да ни заинтересува и с малко повече мерак и приличен бюджет може да се получи уникална визия.

И най-важното, един от създателите на комикса е Майк Миньола (заедно с Кристофър Голдън). Разбира се, не разчитаме да видим нещо като „Хелбой”, дори и „Joe Golem” да стигне до екран (за разлика от „Изгубеният рай” например), но дори и да не може да се мери с Гийермо дел Торо, Прояс все пак заслужава доверие.

Засега не е ясно за кога се планира Прояс/Миньола сътрудничеството, защото се носят слухове и за трети потенциален филм (не сме чули „Неприятната професия на Джонатан Хоуг” да е отпаднал). Според Variety Gods of Egypt” на „Summit Entertainment” е „приключение в легендарния свят на пирамиди и сфинксове, с действащи лица крадец и бог”. Най-вероятно точно това приключение няма да е следващият му филм като режисьор, защото първо трябва да напише сценария заедно с Мат Сазама и Бърк Шарплес.

Не, че някой ни пита, но нашето мнение е първо Хайнлайн екранизацията, после Миньола комикса и накрая египетската история. И без размотаване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments