Moneyball

Презентациите на “Entertainment Tonight” са едни от най-досадните, който сме виждали и с удоволствие ги пропускаме – не виждаме никакъв смисъл някой да ни дудне тъпотии по време на трейлъра. Поради тази причина изчакахме (само няколко часа) да се появи нормална версия на трейлъра на „Moneyball”, преди да ви го представим.

Филмът е екранизация на вдъхновения от действителни събития роман на Майкъл Луис, разказващ за бейзболния мениджър Били Бийн, който с помощта на младия статистик Питър Бранд, напук на всякакви традиции и шансове, създава нова успешна система за изграждане на отбор, която завинаги променя света на професионалния бейзбол.

Това е същият филм, който Стивън Содърбърг трябваше да режисира през 2009, но бе спрян три дни преди началото на снимките, както се говори, заради проблеми в сценария. В последствие нещата се оправиха, но Содърбърг бе заменен от номинирания за Оскар режисьор на „Капоти” Бенет Милър.

Изглежда доста стандартно и без особени изненади – спортен филм по учебник. Ние обаче не сме загубили надежда за нещо наистина добро. Имаме отлични сценаристи в лицето на носителите на “Оскар” Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”) и Аарон Соркин („Социалната мрежа”), страхотен режисьор като Бенет Милър и актьори от ранга на Брад Пит и Филип Сиймур Хофман. Простo няма как при толкова много талант да не се получи нещо интересно, колкото и стандартно да изглежда на пръв поглед. В крайна сметка и за „Боецът” може да се каже, че е по класическа формула, пък той се оказа наистина добър филм.

Освен Пит и Хофман, сред останалите актьори са Джона Хил, Робин Райт, Крис Прат и Катрин Морис. Премиерата е на 23 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *