Знаем, че „The Awakening” отдавна се намира в „кината” на съседната ни, измислена африканска република, но какво от това? Тъкмо, ако ви хареса трейлърът, няма да е необходимо да чакате месеци (или година, какъвто е нашият случай – следим го още от премиерата му в Торонто миналата година) преди да гледате филма.

The Awakening” разказва за посветилата се на изобличаването на всякакви събития от свръхестествено естество авторка Флорънс Каткарт, която е повикана в училищен пансион, за да разследва случай, който ще постави под въпрос убежденията ѝ и ще разтърси същността ѝ из основи.

http://www.youtube.com/watch?v=duNk5vFkIYk

След като станахме леко разочарования от получилия също толкова добри отзиви (атмосферен) свръхестествен трилър „Жената в черно”, сега сме малко по-умерени в очакванията си към „The Awakening”, въпреки че сме почти убедени, че той ще ни допадне повече. Ако не друго, със сигурност ще е по-страшен, все пак е с участието на Имелда Стаунтън, която е способна „to scare the shit out of us”.

Вижте и новия, не особено оригинален плакат на филма, както и официалния синопсис.

The Awakening - плакат

Угнетена от смъртта на годеника си, Флорънс Каткарт е на мисия да разобличи всички спиритични сеанси като експлоатации и измами. Когато обаче е повикана в училищен пансион, за да разследва възможен свръхестествен случай, тя постепенно е принудена да се изправи срещу своя скептицизъм по най-ужасяващ начин, който разклаща научните ѝ убеждения и разбирания. Обсебващ и трогателен в равни дози, „The Awakening” е сложен психологически свръхестествен трилър в традициите на „Другите” и „The Orphanage”.

Режисьор на филма е Ник Мърфи, а в ролите са Ребека Хол, Доминик Уест, Имелда Стаунтън, Ричард Дърдън и др.

Американската премиера на филма е 17 август. За българска (кино) не сме чували.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По-страшен, по-яка атмосфера и още каквото се сетите този филм е „по“ от разочарованието „Жената в черно“ . И края ми допадна. Между другото отдавна го има в родните торент тракери с перфектно качество!

  2. Това за „Жената в черно“ е добра новина! 🙂
    А за това къде го има филма, мисля, че доста ясно съм го казал. 🙂 „Знаем, че „The Awakening” отдавна се намира в „кината” на съседната ни, измислена африканска република, но какво от това?“ 🙂