От известен брой години, ала особeно след „Историята на прислужницата” (или поне на нас така ни се струва) Елизабет Мос се превърна в едно от търсените „лица” в илюзорния свят, който е добре профилиран в разказването на приказки. Очакваме да видим какво е включването й при Уес Андерсън във „The French Dispatch”, но непосредствено преди да „хлопнат кепенците” на пандемичната обстановка спецовете се изказаха ласкаво за появата й в „Невидимия”. Преди броени дни стана ясно, че Мос е подписала договор с Apple за участие в техния проект за поредица „Shining Girls”, при това малко след като се е „продала” за друга идея за сериал на Hulu. Въобще, жената се оказва доста ангажирана…

В основата на „Shining Girls” е едноименният роман-бестселър на южноафриканската авторка Лорън Бюкс, излязъл през 2013 година. Ролята, отредена на Елизабет Мос, е на репортерка от Чикаго, която е оцеляла след брутално нападение, ала установява, че реалността около нея се променя, след като тя се впуска в преследване на човека, който стои зад атаката. Жанрово историята е определена като „метафизичен трилър”, а героинята на Мос всъщност ще трябва да се справи със сериен убиец, който си има специално умение – пътуване във времето.

Още в момента, в който се появява книгата, Леонардо ДиКаприо и неговата компания Appian Way предявяват претенции за развитие на идеята – сега самият ДиКаприо и Дженифър Дейвидсън ще бъдат изпълнителни продуценти на проекта за сериал, като начело е новата компания на Дейвидсън Love & Squalor Pictures, а ще им помага също и Линдзи МакМанъс. Отговорник за адаптацията и шоурънър на „Shining Girls” ще бъде Силка Луиза („Strange Angel”), която ще участва в групата на изпълнителните продуценти заедно с авторката на романа и Алън Пейдж Ариага, от MRC Television.

Ще чакаме подробности за останалите роли, както и някакви режисьорски имена (не че нещо…). Ще ни бъде интересно дали Apple ще успеят да задвижат бързо машината при (евентуално) нормализиране на обстановката, за да отговорят на нарасналото търсене на оригинална продукция за домашно потребление.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments